Doe de suiker en het water in een steelpan en zet op middelhoog vuur.
Kaat de suiker karamelliseren en giet uit op een siliconenvel.
Laat volledig afkoelen en hard worden. Breek de karamel in stukken en doe ze in een blender.
Mix tot een poeder.
Bewaar dit luchtdicht.
Voor de Zwitserse room:
Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit.
Zet de melk, de vanillezaadjes en het stokje op laag vuur en laat 10 min trekken.
Meng de eierdooiers, suiker en maïzena. Zeef de melk.
Giet geleidelijk de warme geïnfuseerde melk bij het eidooiermengsel terwijl je roert om de dooiers te temperen, net als bij het maken van banketbakkersroom.
Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het een paar minuten zachtjes koken. Blijf roeren.
Los de gelatine van het vuur op in het mengsel en giet de room in een roestvrijstalen schaal.
Dek af met folie en laat afkoelen in de koelkast.
Klop de banketbakkersroom los met een garde.
Spatel tot slot de half stijfgeslagen slagroom erdoor.
Doe de Zwitserse room in een mal en zet in je vriezer. Laat volledig bevriezen.
Haal uit de mal en spuit de crème meteen af met witte velvet spray.
Laat in de koelkast ontdooien voor het serveren.
Voor de kaviaar van rode vruchten:
Doe de olie in een maatbeker en zet deze minstens 4 uur in de koelkast.
Doe het water, de suiker en het fruit in een steelpan, doe het deksel erop en laat het 30 min zachtjes koken.
Doe het fruit door een zeef en bewaar het vocht dat eruit komt, meet dit af en voeg agarpoeder toe. Voor elke 100 ml vocht heb je 1 g agarpoeder nodig.
Laat dit 3 min koken en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
Doe dit in een spuitfles en druppel het in de koude olie.
Zodra je genoeg kaviaar hebt, doe je het in een zeef en was je de kaviaar voorzichtig met koud water.
Bewaar de kaviaar in de koelkast tot het moment van serveren.
Voor de muntolie:
Hak ondertussen de muntblaadjes fijn en meng met de neutrale olie. Mix eventueel nog fijner met een staafmixer.
Laat uitlekken in een neteldoek.
Bewaar in een spuitflesje.
Afwerking:
Hak de koekjes grof tot een crumble.
Schik een bodempje koekjescrumble in een dresseerring.
Verdeel rondom de crumble de kaviaar van rode vruchten.
Zet de ontdooide roos Zwitserse room op de koekjescrumble.
Snijd de aardbeien in dunne plakjes en schik die op de kaviaar.