Ga terug
Appel-aardbeienmousse dessert met kokos dacquoise

Appel-aardbeienmousse dessert met kokos dacquoise

Heel eenvoudig recept.
Voorbereidingstijd 1 uur
Rusttijd 1 d
Totale tijd 1 d 1 uur
Gang Nagerecht
Porties 6 porties

Ingrediënten
  

Voor de aardbeienmousse:

  • 100 g aardbeien(puree)
  • 20 g suiker
  • 1,5 blaadje gelatine (van 3 g/blaadje)
  • 100 g volle room (ik gebruik altijd de slagroom 40% vet van Campina)

Voor de appelmousse:

  • 80 g puree van groene appel (3 appels)
  • 7 g fijne suiker
  • 7 g poedersuiker
  • 1 blaadje gelatine (van 3 g/blaadje)
  • 75 g volle room (ik gebruik altijd de slagroom 40% vet van Campina)

Voor de kokos dacquoise met limoen:

  • 3 eiwitten
  • 75 g poedersuiker
  • 37 g geraspte kokos
  • 37 g amandelpoeder
  • 30 g suiker
  • 30 g bloem
  • 1 limoen

Voor de afwerking:

  • Roze velours spray

Instructies
 

Voor de aardbeienmousse:

  • Zet de kom en de klopper van de staande mixer minimaal 10 min in de vriezer.
  • Week de gelatine in een ruime hoeveelheid koud water.
  • Verwarm de aardbeienpuree met de suiker tot de suiker gesmolten is.
  • Voeg van het vuur de geweekte en uitgeknepen gelatine toe.
  • Laat afkoelen.
  • Haal de kom uit de vriezer en klop de slagroom op tot er zich zachte pieken vormen.
  • Spatel de aardbeienpuree onder de slagroom.
  • Verdeel de mousse tot halfweg de vormen en klop de vorm eens tegen je aanrecht om eventuele luchtbellen te verwijderen.
  • Zet in de diepvries

Voor de kokos dacquoise met limoen:

  • Klop de eiwitten op met de poedersuiker.
  • Voeg de fijne suiker toe.
  • Spatel er de kokos, het amandelpoeder en de bloem onder.
  • Voeg tot slot wat limoensap toe.
  • Strijk het beslag uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven bij 180° C gedurende 15 min.
  • Laat de dacquoise afkoelen op een rooster.
  • Steek met een uitsteekring cirkels uit de dacquoise met dezelfde diameter als je raggio vorm.

Voor de appelmousse:

  • Zet de kom en de klopper van de staande mixer minimaal 10 min in de vriezer.
  • Week de gelatine in een ruime hoeveelheid koud water.
  • Maak een puree met de 3 appels, in stukken gesneden en een beetje water (of gebruik zoals ik deed de diepvriespuree van Boiron).
  • Mix de puree en verwarm de puree met de suiker tot de suiker gesmolten is.
  • Voeg van het vuur de geweekte en uitgeknepen gelatine toe.
  • Laat afkoelen.
  • Haal de kom uit de vriezer en klop de slagroom met de poedersuiker op tot er zich zachte pieken vormen.
  • Spatel de appelpuree onder de slagroom.
  • Verdeel de appelmousse over de aardbeienmousse die ondertussen al opgesteven is in de diepvries.
  • Plaats er de dacquoise cirkels omgekeerd op.
  • Ontvorm na 1 nacht in de diepvries en werk af met roze velours spray.
  • Laat het appel-aardbeienmousse dessert gedurende 2 à 3 uur ontdooien in de koelkast voor je het serveert.
Trefwoord aardbeienmousse, appelmousse, dacquoise, kokos dacquoise, mousse