Ga terug
Churrelés: mix & match van cannelés en Mexicaanse churros

Churrelés: mix & match van cannelés en Mexicaanse churros

Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 45 min
Rusttijd 1 d
Totale tijd 1 d 1 uur 15 min
Gang Koekje
Keuken Frans
Porties 12 stuks (grote)

Equipment

  • Een staande mixer type KitchenAid Artisan
  • Cannelévormen

Ingrediënten
  

  • 50 g ongezouten boter
  • 50 g ei
  • 40 g eigeel
  • 240 g cassonade
  • 135 g bloem
  • 500 g volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 55 g rum
  • Gesmolten ongezouten boter (om in te vetten)

Voor de churro topping:

  • 50 g suiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 80 g donkere chocolade, grofgehakt
  • 3 el volle room

Instructies
 

  • Smelt de boter in een steelpan op een zacht vuur en maak een beurre noisette. Neem de steelpan van het vuur, zeef de beurre noisette en laat volledig afkoelen.
  • Doe het ei, het eigeel en de cassonade in de keukenrobot en klop los.
  • Voeg de bloem toe en meng tot een egaal beslag.
  • Verwarm de melk met de beurre noisette en het vanillemerg in een steelpan en meng het voorzichtig onder het beslag. Voeg als laatste de rum toe.
  • Laat het deeg een nacht rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 230° C hetelucht en vet de bakvormen in met de gesmolten boter. Zet de vormen 15 min in de diepvries.
  • Vul de vormen tot een halve centimeter onder de rand met het deeg.
  • Bak de cannelés 15 min op 230° C in de oven, verlaag dan de temperatuur naar 200° C en bak 30 min verder af.

Voor de churro topping:

  • Meng de suiker en kaneel in een diep bord. Rol de verse cannelés in de kaneelsuiker tot ze mooi bedekt zijn. Zet opzij.
  • Laat de pure chocolade samen met de room smelten au bain-marie, haal van het vuur en roer tot een glad en glanzend mengsel, gedurende ca. 2 min. Schep de gesmolten chocolade bovenop de cannelés.
  • Serveer meteen en geniet ervan!
Trefwoord cannelé, churros