Smelt de boter in een steelpan op een zacht vuur en maak een beurre noisette. Neem de steelpan van het vuur, zeef de beurre noisette en laat volledig afkoelen.
Doe het ei, het eigeel en de cassonade in de keukenrobot en klop los.
Voeg de bloem toe en meng tot een egaal beslag.
Verwarm de melk met de beurre noisette en het vanillemerg in een steelpan en meng het voorzichtig onder het beslag. Voeg als laatste de rum toe.
Laat het deeg een nacht rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 230° C hetelucht en vet de bakvormen in met de gesmolten boter. Zet de vormen 15 min in de diepvries.
Vul de vormen tot een halve centimeter onder de rand met het deeg.
Bak de cannelés 15 min op 230° C in de oven, verlaag dan de temperatuur naar 200° C en bak 30 min verder af.
Voor de churro topping:
Meng de suiker en kaneel in een diep bord. Rol de verse cannelés in de kaneelsuiker tot ze mooi bedekt zijn. Zet opzij.
Laat de pure chocolade samen met de room smelten au bain-marie, haal van het vuur en roer tot een glad en glanzend mengsel, gedurende ca. 2 min. Schep de gesmolten chocolade bovenop de cannelés.