Ga terug
Varkenskop met radicchio, rode biet en appel

Varkenskop met radicchio, rode biet en appel

Een héél makkelijk recept
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • Mandoline

Ingrediënten
  

  • 400 g Duroc d’Olives varkenskop, in dikke sneden
  • 2 radicchio’s
  • 1 Jonagold appel
  • 1 el appelazijn
  • 50 g mayonaise
  • 1 gekookte rode biet
  • 1 bakje appelbloesem
  • Peper en zout
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn

Instructies
 

  • Snijd de varkenskop in blokjes van 2 x 2 cm. Schik ze rondom een bord.
  • Snijd de radicchio’s in de lengte in fijne reepjes en schik ze tussen de kopblokjes. 
  • Snijd de appel en de rode biet in schijfjes en steek hiervan rondellen uit. 
  • Schik die ook tussen de kopblokjes en de radicchio.
  • Voeg de appelazijn bij de mayonaise en roer goed om. Zet rondom wat puntjes mayonaise. 
  • Druppel wat olie en balsamico over het geheel en werk af met wat appelbloesem.
Trefwoord appel, appelbloesem, Duroc d'Olives, rode biet, varkenskop