Go Back
Citroenijs met gekonfijte citroenen

Citroenijs met gekonfijte citroenen

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Nagerecht

Equipment

  • Ijsmachine

Ingrediënten
  

Voor het citroenijs:

  • 250 g volle Griekse yoghurt
  • 4 el room
  • 200 g suiker
  • Sap van 2 citroenen
  • Rasp van 1 citroen

Voor de gekonfijte citroenen:

  • 1 bio citroen
  • 50 g suiker
  • 50 g water

Instructies
 

Voor het citroenijs:

  • Meng alle ingrediënten door elkaar tot een gladde massa.
  • Doe in de ijsmachine of laat enkele uren opstijven in de diepvries.

Voor de gekonfijte citroenen:

  • Snijd de schoongeboende citroen in dunne plakken. Verwarm de suiker en het water tot de suiker is opgelost.
  • Laat dit iets inkoken, leg de citroenplakjes erin en kook zachtjes gedurende 5 min. Schep de citroen eruit en laat afkoelen.
Trefwoord citroenen, citroenijs, Griekse yoghurt