Hap en Tap logo zonder streep
Citroenijs met gekonfijte citroenen

Citroenijs met gekonfijte citroenen

16 sep 2020 | Dessert, Zoet

Oef! De weergoden hebben mijn schietgebedje verhoord. Dit citroenijs met gekonfijte citroenen maakte ik al een hele tijd geleden (op zondag 16 augustus om exact te zijn), maar er was altijd wel iets anders, meer dringends om te bloggen of het weer was niet goed genoeg. En zo sloeg de schrik me al om het hart dat het geen mooi weer meer zou worden en dat ik dit citroenijs wel op de heel lange baan zou moeten schuiven. En het is echt het moment niet.

Mijn voorraad “to blog” recepten is absoluut niet groot. En er komen een paar weekends aan dat ik niet ga kunnen koken (yessssss, ik kan/mag terug naar het voetbal én er zit ook een persreisje naar de Cheese Valley in Nederland aan te komen. Als jullie het allemaal vanop de eerste rij willen meemaken, volg me dan op Instagram, daar deel ik dagelijks mijn avonturen in mijn verhaal). Vroeger viel ik dan terug op recepten uit mijn kooklessen, maar die zijn nog altijd niet hervat. De kans zit er dus in dat ik het helse ritme van 3 à 4 keer bloggen/week niet ga volhouden. We zien wel. Allez, jullie zien wel.

Maar eerst even genieten van het mooie weer én van dit citroenijs. Ik zag het passeren op Instagram bij Salt and Sugar en het zag er zo simpel én lekker uit dat ik besliste om het te maken. Je maakt het echt in 1, 2, 3 klaar! Ik maakte er ook nog wat gekonfijte citroenen bij, want anders was dit wel het kortste recept van de blog geworden. ? Uiteraard kunnen jullie die plakken gekonfijte citroen achterwege laten.

Ook zin gekregen om dit citroenijs te maken, maar geen ijsmachine? Check dan zeker eens dit artikel waarin een hele resem ijsmachines vergeleken worden en maak de juiste keuze.

Ik serveerde het citroenijs in een bowl van Deens handgemaakt porselein van Lyngby die ik ter beschikking gesteld kreeg door kookwinkel Dhondt.

 

Citroenijs met gekonfijte citroenen

Citroenijs met gekonfijte citroenen

Citroenijs met gekonfijte citroenen

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Nagerecht

Equipment

 • Ijsmachine

Ingrediënten
  

Voor het citroenijs:

 • 250 g volle Griekse yoghurt
 • 4 el room
 • 200 g suiker
 • Sap van 2 citroenen
 • Rasp van 1 citroen

Voor de gekonfijte citroenen:

 • 1 bio citroen
 • 50 g suiker
 • 50 g water

Instructies
 

Voor het citroenijs:

 • Meng alle ingrediënten door elkaar tot een gladde massa.
 • Doe in de ijsmachine of laat enkele uren opstijven in de diepvries.

Voor de gekonfijte citroenen:

 • Snijd de schoongeboende citroen in dunne plakken. Verwarm de suiker en het water tot de suiker is opgelost.
 • Laat dit iets inkoken, leg de citroenplakjes erin en kook zachtjes gedurende 5 min. Schep de citroen eruit en laat afkoelen.
Trefwoord citroenen, citroenijs, Griekse yoghurt

 

Bron: recept voor het citroenijs van de Instagram account van Salt and Sugar en voor de gekonfijte citroen van de website Boodschappen.nl.

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 3.796 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Makkelijk mosselhapje - […] zich trouwens voorlopig geen zorgen te maken dat de blog gaat stilvallen: in tegenstelling tot vorige week aangekondigd gaat…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Insta inspiration

Citroenijs met gekonfijte citroenen

by Myriam Minne time to read: 2 min
1
%d bloggers liken dit: