Schil de appels en verwijder met een parisiennelepel een paar bolletjes en leg ze in ijswater.
Verwijder het klokhuis en snijd de appels in grove stukken. Pers het sap van de limoenen uit over de appels om te voorkomen dat ze oxideren.
Schil de komkommer en bewaar ook een paar bolletjes om samen met de appelbolletjes te serveren.
Snijd de komkommer fijn en voeg deze toe aan de appel in de blender. Voeg de paprika en de gepelde ui toe.
Voeg het water, de azijn, het zout, de suiker en de olie toe. Emulgeer en voeg de Xantana toe.
Voeg tot slot de dille toe en mix lichtjes om de gazpacho niet te verwarmen, zodat de dille zijn groene kleur niet verliest (gooi de dillestengels weg).
Zeef door een fijne zeef en rook in een grote kom, dek af en bewaar in de koelkast tot je klaar bent om te serveren.
Voor de afwerking:
Bak de garnalen in hete olijfolie tot ze mooi roze kleuren.
Kruid met peper en zout.
Schik de warme garnalen in de koude soep.
Werk af met goudsbloem en cress.
Notities
*Xantana kan je in kleine hoeveelheid bestellen bij A La Tarte.
Trefwoord appel, dille, garnalen, gazpacho, gerookt, Granny Smith