Ga terug
Gerookte appel en dille gazpacho

Gerookte appel en dille gazpacho

5 van 1 stem
Gang Soep
Keuken Spaans
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 Blender
  • 1 Rooktoestel

Ingrediƫnten
  

Voor de gerookte appel en dille gazpacho:

  • 700 g Granny Smith
  • 2 limoenen
  • 200 g komkommer
  • 30 g Italiaanse groene peper
  • 30 g witte ui
  • 500 ml water
  • 30 ml appelcider azijn
  • 6 g zout
  • 10 g suiker
  • 10 ml olijfolie
  • 1 g Xantana*
  • 20 g verse dille

Voor de afwerking:

  • 12 garnalen
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Goudsbloem
  • Cress naar keuze

Instructies
 

Voor de gerookte appel en dille gazpacho:

  • Schil de appels en verwijder met een parisiennelepel een paar bolletjes en leg ze in ijswater.
  • Verwijder het klokhuis en snijd de appels in grove stukken. Pers het sap van de limoenen uit over de appels om te voorkomen dat ze oxideren.
  • Schil de komkommer en bewaar ook een paar bolletjes om samen met de appelbolletjes te serveren.
  • Snijd de komkommer fijn en voeg deze toe aan de appel in de blender. Voeg de paprika en de gepelde ui toe.
  • Voeg het water, de azijn, het zout, de suiker en de olie toe. Emulgeer en voeg de Xantana toe.
  • Voeg tot slot de dille toe en mix lichtjes om de gazpacho niet te verwarmen, zodat de dille zijn groene kleur niet verliest (gooi de dillestengels weg).
  • Zeef door een fijne zeef en rook in een grote kom, dek af en bewaar in de koelkast tot je klaar bent om te serveren.

Voor de afwerking:

  • Bak de garnalen in hete olijfolie tot ze mooi roze kleuren.
  • Kruid met peper en zout.
  • Schik de warme garnalen in de koude soep.
  • Werk af met goudsbloem en cress.

Notities

*Xantana kan je in kleine hoeveelheid bestellen bij A La Tarte.
Trefwoord appel, dille, garnalen, gazpacho, gerookt, Granny Smith