Bak de gerookte spekblokjes tot ze goudbruin en krokant zijn.
Snijd ondertussen de sjalotten fijn.
Voeg de fijngesnipperde sjalotjes bij de goudbruine spekblokjes en laat ze even meebakken. Kruid desgewenst met zout (dat deed ik zelf niet, want gerookt spek is al vrij zout).
Deglaceer de pan met de witte wijn en laat volledig inkoken.
Voeg de room toe en laat tot de helft inkoken samen met het laurierblaadje.
Verwijder het laurierblaadje en doe alles in een blender.
Cutter tot een gladde massa.
Voeg nu de Pro Espuma Warm toe en cutter nog gedurende 1 min op volle kracht.
Passeer de massa door een fijne zeef. Gebruik hierbij een pollepel om alles goed in de zeef aan te drukken.
Ik bekwam een (te) dikke massa die ik nooit uit mijn espumafles zou krijgen en dus voegde ik nog extra room toe tot ik een dik vloeibare mengeling had. Je hoeft niet te twijfelen dat je teveel room toevoegt, van room kan je sowieso slagroom maken in de espumafles en bovendien heeft de dikke massa een heel uitgesproken smaak. Die mag dus best wat afgezwakt worden door extra room.
Giet in een espumafles en steek er 2 gaspatronen op.
Bewaar tot gebruik.