Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Gebrande zalm, feta, scampi
5
van 1 stem
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Voorgerecht
Keuken
Frans
Porties
10
personen
Equipment
1 Bunzenbrander
Ingrediënten
Voor de vulling:
200
g
feta
1
Granny Smith appel
10
gebakken scampi's
1 1/2
tomaat
Bieslook
Olijfolie
Witte balsamico azijn
50
g
pijnboompitten
Koriander
Voor de zalm:
1
kg
verse zalm
Witte balsamico azijn
Fleur de sel
Peper
Olijfolie
Citroenrasp
Voor de scampi:
10
scampi
Olijfolie
Kerriepoeder
Peper en zout
Voor de bieslookolie:
1/2
bundel
bieslook
1/2
handvol
rucola
150
ml
zonnebloemolie
10
g
witte balsamico azijn
Peper en zout
Voor de afwerking:
125
g
rucola
Bieslookolie (zie hierboven)
Peper en zout
Instructies
Voor de vulling:
Snijd een brunoise van de appel en tomaat.
Snipper de bieslook en de koriander. Kruid de scampi met peper en zout en bak kort in olijfolie. Laat afkoelen en versnijd in stukjes.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan zonder vetstof en laat afkoelen.
Maak een mengeling met blokjes feta, breng op smaak met peper, olijfolie en witte balsamico azijn.
Voor de zalm:
Snijd de zalm in plakjes (of laat dit doen door je visboer), kruid met fleur de sel en peper.
Breng op smaak met witte balsamico azijn en olijfolie. Leg op een bord.
Brand net voor het opdienen.
Voor de scampi:
Pel de scampi en verwijder het darmkanaal. Haal de scampi door olijfolie en kruid met peper en zout en kerriepoeder
Bak kort in olijfolie.
Voor de bieslookolie:
Mix alles kort en zeef door.
Voor de afwerking:
Reinig de sla en breng op smaak met de bieslookolie en peper en zout.
Schik de zalm in een grote cirkel in het midden van het bord en brand à la minute af.
Zet een uitsteekring op de zalm en druk er de vulling in aan.
Schik hierop een scampi.
Nappeer rondom wat bieslookolie.
Werk af met de rucola.
Trefwoord
bieslookolie, feta, pijnboompitten, rucola, scampi, verse zalm