Doe alle ingrediënten in een kookpot en kook gedurende 40 min op middelhoog vuur.
Na de kooktijd, mix je het mengsel op maximale snelheid. Passeer door een zeef.
We hebben 300 g gezeefde vloeistof nodig.
Voor de bosbessen- en bramenmousse:
Week eerst de gelatineblaadjes in een kom koud water.
Doe alle ingrediënten in een steelpan en verwarm zonder te koken.
Voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine toe.
Doe het mengsel in een bak en laat het minstens 3 uur afkoelen.
Zodra het mengsel koud is, doe je het in een staande mixer die je 15 min op maximale snelheid laat kloppen.
Bedek een ovenschaal met bakpapier zodat de mousse niet aan de schaal kleeft en stort er het mengsel in uit. Dek af met bakpapier zodat de mousse niet uitdroogt.
Laat 4-5 uur afkoelen in de koelkast.
Steek uit naar smaak op het moment van gebruik.
Voor de witte chocoladesaus:
Breng de melk met de room aan de kook.
Los de glucose hierin op.
Laat iets afkoelen en giet op de chocolade.
Roer goed door en plaats in de koeling.
Voor de muntolie:
Blancheer de muntblaadjes in kokend gezouten water.
Koel meteen af in water met ijs. Dep ze volledig droog met keukenpapier.
Mix de blaadjes daarna in de blender met extra vierge olijfolie.
Passeer alles door een neteldoek.
Doe de olie in een spuitflesje.
Afwerking:
Snijd p.p. 3 kleine of 2 grote aardbeien in dunne plakken en schik ze onderin het bord.
Verkruimel er wat meringue over.
Schik er een mousse op.
Werk de mousse af met bosbessen, bramen en muntblaadjes.