Begin met het inkoken van de Straffe Hendrik Quadrupel. Giet de 125 ml bier in een pan en breng het aan de kook. Laat het vervolgens zachtjes sudderen tot het volume is gehalveerd, waardoor je 62,5 ml ingekookt bier overhoudt. Laat het ingekookte bier afkoelen.
Klop in een kom de eidooiers en suiker tot ze licht en luchtig zijn.
Verhit de melk in een pan op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de melk niet kookt.
Giet de hete melk langzaam in het eidooiermengsel terwijl je voortdurend roert om de eidooiers te temperen en te voorkomen dat ze stollen.
Giet het mengsel terug in de pan en verwarm het op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren, tot het mengsel iets dikker wordt. Dit duurt meestal zo'n 5-7 min.
Haal de pan van het vuur en voeg de room, het ingekookte bier en een snufje zout toe. Roer goed door elkaar.
Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en zet het vervolgens minstens 2 uur in de koelkast om volledig af te koelen.
Giet het afgekoelde mengsel in een ijsmachine en laat het draaien volgens de instructies van de fabrikant, meestal duurt dit ongeveer 20-30 min.
Zodra het ijs de gewenste consistentie heeft bereikt, schep je het in een luchtdichte container en plaats je het minstens 4 uur in de vriezer om verder op te stijven.