Ga terug
Krokantje, gerookt zalmhaasje, panna cotta van bloemkool, truffel

Krokantje, gerookt zalmhaasje, panna cotta van bloemkool, truffel

4 van 1 stem
Gang Borrelhapje
Keuken Frans

Equipment

  • 1 Precisieweegschaal

Ingrediënten
  

Voor het krokantje:

  • 30 g boter, gesmolten
  • 20 g suiker
  • 44 g eiwit
  • 66 g bloem
  • 10 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 zakje inktvisinkt

Voor de panna cotta van bloemkool:

  • 100 g bloemkoolpuree
  • 100 g melk
  • 0,6 g agar
  • Witte peper en zout

Voor de afwerking:

  • Voldoende gerookt zalmhaasje
  • 1 zwarte truffel, vers of in een bokaaltje
  • Atsina Cress®

Instructies
 

Voor het krokantje:

  • Meng alle ingrediënten. Strijk uit in mal en bak in de oven op 170° C gedurende 10 min.
  • Kruid de krokantjes met zout wanneer ze gebakken zijn.

Voor de panna cotta van bloemkool:

  • Meng de bloemkoolpuree met de melk en breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de massa met de agar en breng deze aan de kook.
  • Stort in halve bolvormige mallen en laat in de diepvries opstijven tot panna cotta. 

Voor de afwerking:

  • Snijd rondjes uit het zalmhaasje met dezelfde diameter als de panna cotta van bloemkool.
  • Schik een rondje zalm op het krokantje. Leg hierop een halve bol panna cotta.
  • Werk af met dunne plakjes truffel en een takje Atsina Cress®.
Trefwoord Atsina Cress, bloemkool, inktvisinkt, krokantje, panna cotta, truffel, zalmhaasje