Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Krokantje, gerookt zalmhaasje, panna cotta van bloemkool, truffel
4
van 1 stem
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Borrelhapje
Keuken
Frans
Equipment
1 Precisieweegschaal
Ingrediënten
Voor het krokantje:
30
g
boter,
gesmolten
20
g
suiker
44
g
eiwit
66
g
bloem
10
g
geraspte Parmezaanse kaas
1
zakje
inktvisinkt
Voor de panna cotta van bloemkool:
100
g
bloemkoolpuree
100
g
melk
0,6
g
agar
Witte peper en zout
Voor de afwerking:
Voldoende gerookt zalmhaasje
1
zwarte truffel,
vers of in een bokaaltje
Atsina Cress®
Instructies
Voor het krokantje:
Meng alle ingrediënten. Strijk uit in mal en bak in de oven op 170° C gedurende 10 min.
Kruid de krokantjes met zout wanneer ze gebakken zijn.
Voor de panna cotta van bloemkool:
Meng de bloemkoolpuree met de melk en breng op smaak met zout en peper.
Meng de massa met de agar en breng deze aan de kook.
Stort in halve bolvormige mallen en laat in de diepvries opstijven tot panna cotta.
Voor de afwerking:
Snijd rondjes uit het zalmhaasje met dezelfde diameter als de panna cotta van bloemkool.
Schik een rondje zalm op het krokantje. Leg hierop een halve bol panna cotta.
Werk af met dunne plakjes truffel en een takje Atsina Cress®.
Trefwoord
Atsina Cress, bloemkool, inktvisinkt, krokantje, panna cotta, truffel, zalmhaasje