Ga terug
Cappuccinodessert

Cappuccinodessert

Gang Nagerecht
Keuken Frans
Porties 6 glazen

Ingrediƫnten
  

Voor de chocoladesaus:

  • 62 ml volle room
  • 50 g pure chocolade, fijngehakt

Voor de cappuccinomousse:

  • 6 eieren
  • 150 g kristalsuiker
  • 200 g pure chocolade
  • 1 ristretto koffie
  • 375 ml room

Voor de slagroom:

  • 100 g room
  • 8 g suiker

Voor de afwerking:

  • 18 mokkaboontjes
  • Amandelkoekjes, verkruimeld
  • Karamelsnoepjes, in stukken

Instructies
 

Voor de chocoladesaus:

  • Breng de room aan de kook. Haal van het vuur en smelt de chocolade erin. Roer de saus goed door. Laat de saus lauw worden en schenk ze dan in een dun straaltje op de binnenrand van 6 wijnglazen. (Dit lukt het makkelijkst als je de saus in een spuitzakje doet). De rest verdeel je over de bodem van de glazen. Zet de glazen in de koelkast.

Voor de cappuccinomousse:

  • Splits de eieren. Klop de dooiers van de eieren met de suiker tot ruban.
  • Breek de chocolade in stukken en laat hem au bain-marie smelten.
  • Zet een klein, straf kopje koffie.
  • Meet de room af, doe hem in een kom en klop hem half op.
  • Klop het eiwit stijf.
  • Giet de gesmolten chocolade bij de ruban, gevolgd door de straffe koffie en meng alles goed onder elkaar. Spatel er vervolgens eerst het eiwit onder. Doe dit voorzichtig en spatel er ook voldoende lucht onder voor een mooi luchtig eindresultaat. Tot slot spatel je er nog de half opgeklopte room onder. Meng alles een laatste keer goed onder elkaar.
  • Verdeel de mousse over de glazen en zet ze terug in de koelkast om de mousse te laten opstijven..

Voor de slagroom:

  • Klop de room lobbig met de suiker.
  • Doe de slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit in elk glas een rozet op het cappuccinodessert.
  • Werk de glazen af met mokkaboontjes, verkruimelde amandelkoekjes en karamelsnoepjes of met wat je zelf lekker vindt!
Trefwoord cappuccino, chocolademousse, chocoladesaus, dessert, dessertglaasje, koffie, slagroom