1 tl vanille of 1 el pistachepasta of 1 el oranjebloesemwater of 1 el citroensap
Voor de suikersiroop:
120gsuiker
60gwater
60gcitroensap
Instructies
Verwarm de oven voor op 190° C.
Smelt de boter.
Snijd de vellen filodeeg af op dezelfde lengte van je ovenschaal (of doe zoals ik: gebruik individuele taartvormpjes). Plooi de vellen filodeeg en vul de schaal goed met de geplooide vellen.
Bestrijk met de gesmolten boter.
Zet 10 min in de voorverwarmde oven.
Klop ondertussen de eieren, melk, room, suiker en de smaakstof naar keuze tot een glad mengsel.
Haal de schaal of de idividuele taartvormpjes uit de oven en giet er de eiermengeling bij. Die mag de filodeegvellen niet volledig bedekken. Zet 30 min in de oven.
Bereid tijdens het koken de siroop: doe het water, het citroensap en de suiker in een pan, breng aan de kook en laat gedurende 15 min zachtjes inkoken tot een siroop.
Besprenkel het gerecht met siroop zodra het uit de oven komt en bestrooi met pistachenoten en gedroogde rozenblaadjes.