Verwijder de buitenste 3-4 bladeren van de savooikool en gebruik de volgende bladeren.
Verwijder hiervan de nerf en was deze (je hebt ½ savooiblad nodig/persoon).
Kook de bladeren iets meer dan beetgaar in kokend water met zout, koel af in ijswater.
Snijd de rest van de kool in 4 en verwijder ook hiervan de stronk, snijd nadien in fijne reepjes en was deze, laat uitlekken.
Verwijder de zwoerd en het kraakbeen van het Breydelspek (bewaar dit voor de saus).
Snijd het Breydelspek en de ui zeer fijn.
Stoof nadien het spek en de ui in een ruime kookpot kort aan in boter en voeg de reepjes kool toe, bevochtig met de kippenbouillon en kruid met een beetje peper, zout en nootmuskaat.
Laat op een klein vuurtje garen onder een deksel, laat nadien uitlekken in een vergiet.
Vul telkens ½ blad geblancheerde savooikool met de uitgelekte gestoofde savooikool en rol zeer stevig op.
Snijd de zijkanten af en de cannelloni nadien nog eens in twee, zet klaar op een bakplaat en kruid met peper en zout.
Warm op het laatste moment kort op onder stoom. (Indien je, zoals ik, geen stoomoven hebt, kan je ook gewoon een potje met water mee in de oven zetten).