Ga terug
Madeleines met foie gras en gedroogde veenbessen

Madeleines met foie gras en gedroogde veenbessen

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 12 stuks

Equipment

  • Madeleinevormen

Ingrediënten
  

  • 100 g foie gras d'oie entier (bv. die van Edouard Artzner)
  • 100 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 12 cl melk
  • 4 eieren
  • 2 sjalotjes
  • 70 g gedroogde veenbessen
  • 20 g boter
  • 2 tl fleur de sel
  • Zwarte peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor 180° C. Snipper de sjalot fijn. Laat in een pan de boter smelten. Voeg er de sjalot en de veenbessen aan toe. Bak op een zacht vuurtje gedurende 5 min.
  • Meng de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg de melk en de eieren toe. Meng. Kruid met peper en zout. Voeg de inhoud van de pan toe en de fois gras in dobbelsteentjes gesneden.
  • Vul elke holte van de madeleinevorm voor 3/4.
  • Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak gedurende ca. 15 min.
  • Haal de vorm uit de oven, keer om op een rooster en laat de madeleines volledig afkoelen tot kamertemperatuur.
Trefwoord foie gras, madeleines, veenbessen