100gfoie gras d'oie entier(bv. die van Edouard Artzner)
100gbloem
2tlbakpoeder
12clmelk
4eieren
2sjalotjes
70ggedroogde veenbessen
20gboter
2tlfleur de sel
Zwarte peper
Instructies
Verwarm de oven voor 180° C. Snipper de sjalot fijn. Laat in een pan de boter smelten. Voeg er de sjalot en de veenbessen aan toe. Bak op een zacht vuurtje gedurende 5 min.
Meng de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg de melk en de eieren toe. Meng. Kruid met peper en zout. Voeg de inhoud van de pan toe en de fois gras in dobbelsteentjes gesneden.
Vul elke holte van de madeleinevorm voor 3/4.
Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak gedurende ca. 15 min.
Haal de vorm uit de oven, keer om op een rooster en laat de madeleines volledig afkoelen tot kamertemperatuur.