Ga terug

Pruimencake met ricotta en olijfolie

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Afkoelen 15 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Nagerecht
Porties 8 personen

Equipment

  • Springvorm van 22 cm

Ingrediënten
  

  • 3 grote rode pruimen
  • 240 g patisseriebloem
  • 1 tl droge gist
  • 1/4 tl zout
  • 120 g boter
  • 150 g rietsuiker
  • 2 eieren
  • 1/4 vanillestok
  • 50 ml olijfolie, extra vierge
  • 180 g ricotta

Voor de afwerking:

  • Enkele bosbessen
  • Geroosterde amandelschilfers

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 ° C.
  • Was en snijd de pruimen in dunne reepjes, zet apart.
  • Meng de bloem, de gist en het zout in een kom.
  • Klop de boter en de suiker in de kom van een staande mixer.
  • Voeg de eieren een voor een toe.
  • Roer dan de vanille, olijfolie en ricotta erdoor zonder teveel te mengen.
  • Voeg het droge mengsel toe en schep het voorzichtig met een houten lepel om het deeg niet te zwaar te maken.
  • Zodra het droge mengsel volledig is verwerkt, giet je het beslag in een vooraf beboterde vorm van 22 cm.
  • Schik de pruimenplakken op de cake en bestrooi ze lichtjes met rietsuiker.
  • Bak gedurende 50 min (controleer de gaarheid met een mes).
  • Haal de pruimencake uit de oven, laat gedurende ca. 15 min afkoelen voor je de cake uit de vorm haalt.
  • Bestrooi met een paar bosbessen en geschaafde amandelen.
  • Smakelijk!
Trefwoord amandelschilfers, bosbessen, olijfolie, pruimen, pruimencake