- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Lebkuchenhuisje voor Sinterklaas

Lebkuchenhuisje voor Sinterklaas

 

Lebkuchenhuisje voor Sinterklaas

 

Nodig voor 8 Lebkuchenhuisjes

450 g suiker
5 eieren
1350 g honing
2250 g bloem
30 g lebkuchen gewürz (of speculaaskruiden)
27 g bakpoeder
27 g bicarbonaat
90 g water

 

Bereiding

Klop de eieren met de suiker tot een stevig schuim. Gebruik hiervoor de vlinder.

Verwarm de honing en voeg deze toe.

Meng de bloem droog met de kruiden en het bakpoeder, zeef en voeg toe.

Meng nu pas het bicarbonaat met het water en voeg toe.

Bewaar het deeg enkele dagen in de koelkast.

Rol het deeg regelmatig uit op de gewenste dikte, ca. 3 mm. Snijd met behulp van sjablonen de onderdelen van het huis uit. Bak de stukken bij 200° C tot de koek lichtbruin kleurt.

Laat de gebakken deegstukken op de plaat nog enkele dagen drogen om het vervormen na het bouwen tegen te gaan. Indien je die tijd niet hebt, dan kan je de koeken nog een uurtje laten nadrogen in de oven bij 60° C.

Kleef de stukken lebkuchen samen als die gedroogd en koud zijn. Doe dit met meringue in een spuitzak. De verhouding in de les was 1/2 liter eiwit met 8 pakjes bloemsuiker….

 

Bron: recept van Mevr. Inge Mersseman, lerares aan hotelschool Spermalie in Brugge.

Related Post