Ga terug
Rozet met gerookte palingmousse en avocadocrème

Rozet met gerookte palingmousse en avocadocrème

Gang Borrelhapje

Ingrediënten
  

Voor de rozet:

  • 2 volledige eieren
  • 50 ml melk
  • 50 g gezeefde bloem
  • Smaakloze olie

Voor de gerookte palingmousse:

  • 100 g gerookte paling
  • 38 g gevogeltefond
  • 1/2 blaadje gelatine (3 g/blaadje)
  • 125 g room
  • Cayennepeper

Voor de avocadocrème:

  • 1/2 avocado
  • 40 g Griekse yoghurt
  • 1/2 el sushiazijn
  • 1/4 limoensap
  • Witte peper en zout

Voor de afwerking:

  • Kaviaar
  • Bloemblaadjes van eetbare bloemen

Instructies
 

Voor de rozet:

  • Klop de eieren, melk en bloem door elkaar heen.
  • Blijf kloppen tot je een glad beslag hebt.
  • Laat het beslag daarna een half uur rusten.
  • Verwarm de olie in een kleine, diepe pan tot 185° C.
  • Roer het beslag nog eens door.
  • Verwarm het rozetijzer door dit in de hete olie te dompelen.
  • Til het ijzer uit de olie en schud de overtollige olie eraf.
  • Dompel het ijzer daarna meteen in het beslag.
  • Let op! Dompel niet te diep in het beslag. Dompel het ijzer in de hete olie.
  • Zodra het beslag trekt, haal je het ijzer voorzichtig uit de rozet.
  • Laat de rozet terug in de olie glijden.
  • Haal de rozet uit de olie wanneer deze lichtbruin is en leg deze op de beklede bakplaat.
  • Herhaal bovenstaande stappen tot het beslag op is.

Voor de gerookte palingmousse:

  • Kook de gevogeltefond op en voeg de geweekte gelatine toe.
  • Giet dit op de gerookte paling en cutter glad met een beetje cayenne.
  • Meng er de halfopgeklopte room onder en schep de mousse in een spuitzak met een klein, glad spuitmondje.

Voor de avocadocrème:

  • Doe alle ingrediënten voor de avocadocrème in de blender en mix glad. Doe de crème in een spuitzak.

Afwerking:

  • Spuit de gerookte palingmousse in de rozet.
  • Spuit hierop dotjes avocadocrème.
  • Werk af met kaviaar en eetbare bloemblaadjes.
  • Serveer de krokante rozet meteen.
Trefwoord avocado, avocadocrème, gerookte paling, gerookte palingmousse, kaviaar, kerst, kersthapje, kerstmenu, kerstmenu 2022, rozet