Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Rozet met gerookte palingmousse en avocadocrème
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Borrelhapje
Ingrediënten
Voor de rozet:
2
volledige eieren
50
ml
melk
50
g
gezeefde bloem
Smaakloze olie
Voor de gerookte palingmousse:
100
g
gerookte paling
38
g
gevogeltefond
1/2
blaadje
gelatine
(3 g/blaadje)
125
g
room
Cayennepeper
Voor de avocadocrème:
1/2
avocado
40
g
Griekse yoghurt
1/2
el
sushiazijn
1/4
limoensap
Witte peper en zout
Voor de afwerking:
Kaviaar
Bloemblaadjes van eetbare bloemen
Instructies
Voor de rozet:
Klop de eieren, melk en bloem door elkaar heen.
Blijf kloppen tot je een glad beslag hebt.
Laat het beslag daarna een half uur rusten.
Verwarm de olie in een kleine, diepe pan tot 185° C.
Roer het beslag nog eens door.
Verwarm het rozetijzer door dit in de hete olie te dompelen.
Til het ijzer uit de olie en schud de overtollige olie eraf.
Dompel het ijzer daarna meteen in het beslag.
Let op!
Dompel niet te diep in het beslag. Dompel het ijzer in de hete olie.
Zodra het beslag trekt, haal je het ijzer voorzichtig uit de rozet.
Laat de rozet terug in de olie glijden.
Haal de rozet uit de olie wanneer deze lichtbruin is en leg deze op de beklede bakplaat.
Herhaal bovenstaande stappen tot het beslag op is.
Voor de gerookte palingmousse:
Kook de gevogeltefond op en voeg de geweekte gelatine toe.
Giet dit op de gerookte paling en cutter glad met een beetje cayenne.
Meng er de halfopgeklopte room onder en schep de mousse in een spuitzak met een klein, glad spuitmondje.
Voor de avocadocrème:
Doe alle ingrediënten voor de avocadocrème in de blender en mix glad. Doe de crème in een spuitzak.
Afwerking:
Spuit de gerookte palingmousse in de rozet.
Spuit hierop dotjes avocadocrème.
Werk af met kaviaar en eetbare bloemblaadjes.
Serveer de krokante rozet meteen.
Trefwoord
avocado, avocadocrème, gerookte paling, gerookte palingmousse, kaviaar, kerst, kersthapje, kerstmenu, kerstmenu 2022, rozet