Ga terug
Foie gras met gelei van zoete wijn en vijg

Foie gras met gelei van zoete wijn en vijg

Heerlijk hapje. Heel makkelijk en perfect voor te bereiden!
Voorbereidingstijd 15 min
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 min
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 6 personen

Ingrediƫnten
  

  • 6 plakjes peperkoek
  • 80 g ganzenlever (eventueel met truffel)
  • 2 verse vijgen
  • 2 dl zoete witte wijn
  • 3 blaadjes gelatine (2 g/blaadje)
  • Takje rozemarijn
  • 6 eetbare viooltjes (facultatief)

Instructies
 

  • Gelei: laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Doe de zoete witte wijn in een pannetje en verwarm. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat smelten in de warme vloeistof. Giet in een ondiepe schotel en laat opstijven in de koelkast. Je kan dit perfect een dag op voorhand doen.
  • Steek rondjes uit de peperkoek en rooster die in de broodrooster (of oven).
  • Steek fijne rondjes uit de ganzenlever.
  • Snij de vijgen in fijne plakjes en steek uit op de vorm van de ganzenlever.
  • Steek even grote plakjes uit de gelei.
  • Leg de ganzenlever op het toastje. Leg hierboven een schijfje vijg en een stukje gelei. Werk af met een takje rozemarijn (en een eetbaar bloemetje).
Trefwoord foie gras, gelei, kerst, kerstmenu, kerstmenu 2021, Maison Edouard Artzner, peperkoek, vijg, vijgen, zoete witte wijn