Kruid de kip met een snufje zeezout en gemalen zwarte peper.
Verhit olijfolie in een middelgrote gietijzeren koekenpan op hoog vuur. Leg de kip in de koekenpan, met de velkant naar onder en bak gedurende 2 min.
Zet het vuur lager tot middelhoog. Ga door met bakken met de velkant naar onder, terwijl je de kippendijen af en toe verplaatst. Draai de pan om de warmte gelijkmatig te verdelen tot het vel goudbruin wordt gedurende ca. 5 min.
Leg de kippendijen, met de velzijde naar boven, in een braadpan bovenop verse tijm, rozemarijn en takjes dragon. Voeg de 4 teentjes knoflook en de 3 gehalveerde sjalotjes toe en breng op smaak met knoflookpoeder (optioneel).
Schenk 3/4 van de rosé champagne over de dijen. Rooster gedurende 15 min, draai de kip om en voeg de resterende 1/4 van de champagne toe.
Gaar de kip gedurende 10 min, waarbij je ze 1 keer bedruipt. De interne temperatuur moet 75° C bedragen.
Haal de kippendijen uit de pan wanneer ze gaar zijn en laat afgedekt 10 min rusten.