Ga terug
Geschroeide Sint-Jakobsschelpen met salsa en kruidensalade

Geschroeide Sint-Jakobsschelpen met salsa en kruidensalade

Een heel eenvoudig voorgerecht, bijna volledig vooraf klaar te maken en dus ideaal voor Valentijn.
5 van 2 stemmen
Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 16 sint-jakobsschelpen
  • 1 groene appel, voor de afwerking

Voor de tabouleh salsa:

  • 150 g komkommer
  • 150 g tomaat
  • 150 g rode ui
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 2 el harissa pasta (of minder naar smaak)
  • 100 ml yuzusap
  • 100 ml olijfolie, extra vierge
  • 3 el platte peterselie, fijngehakt
  • 1 el look

Voor de appel en vlierbloesem dressing:

  • 125 ml appelazijn
  • 50 ml vlierbloesem cordial
  • 75 ml olijfolie, extra vierge
  • Peper en zout

Voor de salade:

  • Jonge slamengeling
  • Fijne kruiden
  • Appel en vlierbloesem dressing

Instructies
 

Voor de tabouleh salsa:

  • Snijd de komkommer, tomaat en rode ui in kleine blokjes. Combineer de groenten met alle andere ingrediënten en meng goed. Breng op smaak.

Voor de appel en vlierbloesem dressing:

  • Doe alle ingrediënten voor de dressing in een mengkom en meng goed.

Voor de salade:

  • Meng de salade en de kruiden door elkaar en besprenkel licht met de appel en vlierbloemdressing.

Voor de sint-jakobsschelpen:

  • Schroei de sint-jakobsschelpen in een hete pan met een scheutje olijfolie - ca. 30 sec aan elke kant.

Serveren:

  • Schik de salsa in het midden van het bord en verdeel er de sint-jakobsschelpen over. Besprenkel met olijfolie en garneer met salade.
  • Werk af met een dun plakje groene appel.

Notities

Vlierbloesem cordial vond ik gewoon in mijn supermarkt (Hypermarkt Carrefour) in de rayon van de bio fruitsappen.
Trefwoord salsa, sint-jakobsnootjes, Valentijn