Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Geschroeide Sint-Jakobsschelpen met salsa en kruidensalade
Een heel eenvoudig voorgerecht, bijna volledig vooraf klaar te maken en dus ideaal voor Valentijn.
5
van
2
stemmen
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Voorgerecht
Porties
4
personen
Ingrediënten
16
sint-jakobsschelpen
1
groene appel,
voor de afwerking
Voor de tabouleh salsa:
150
g
komkommer
150
g
tomaat
150
g
rode ui
1/2
tl
zout
1/2
tl
zwarte peper
2
el
harissa pasta
(of minder naar smaak)
100
ml
yuzusap
100
ml
olijfolie,
extra vierge
3
el
platte peterselie,
fijngehakt
1
el
look
Voor de appel en vlierbloesem dressing:
125
ml
appelazijn
50
ml
vlierbloesem cordial
75
ml
olijfolie,
extra vierge
Peper en zout
Voor de salade:
Jonge slamengeling
Fijne kruiden
Appel en vlierbloesem dressing
Instructies
Voor de tabouleh salsa:
Snijd de komkommer, tomaat en rode ui in kleine blokjes. Combineer de groenten met alle andere ingrediënten en meng goed. Breng op smaak.
Voor de appel en vlierbloesem dressing:
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een mengkom en meng goed.
Voor de salade:
Meng de salade en de kruiden door elkaar en besprenkel licht met de appel en vlierbloemdressing.
Voor de sint-jakobsschelpen:
Schroei de sint-jakobsschelpen in een hete pan met een scheutje olijfolie - ca. 30 sec aan elke kant.
Serveren:
Schik de salsa in het midden van het bord en verdeel er de sint-jakobsschelpen over. Besprenkel met olijfolie en garneer met salade.
Werk af met een dun plakje groene appel.
Notities
Vlierbloesem cordial vond ik gewoon in mijn supermarkt (Hypermarkt Carrefour) in de rayon van de bio fruitsappen.
Trefwoord
salsa, sint-jakobsnootjes, Valentijn