Ga terug
Gegratineerde oesters in een saffraan botersaus

Gegratineerde oesters in een saffraan botersaus

Voorbereidingstijd 25 min
Totale tijd 25 min
Gang Borrelhapje

Ingrediƫnten
  

  • 12 oesters 000
  • 60 g sjalot, fijngesnipperd
  • 2 dl witte wijn
  • 1 dl witte wijnazijn
  • 170 g boter
  • Oestervocht
  • 1 blaadje verse laurier
  • 1 dl room
  • 3 draadjes saffraan
  • 20 g amandelschilfers
  • Snufje peper en zout

Instructies
 

  • Open de oesters en zeef het sap, houd de oesters even opzij en spoel de schelpen. Controleer de oesters op schelprestjes.
  • Stoof de sjalot met het blaadje laurier aan in een klontje boter (20 g) en blus met de witte wijn, het oestersap en de wijnazijn.
  • Laat tot 1/4 inkoken en monteer met 150 g klontjes (koude) boter en de room.
  • Kruid af met saffraan, witte peper en zout en leg de oesters terug in hun schelp.
  • Besprenkel met de saffraan-botersaus, werk af met amandelschilfers en gratineer.
Trefwoord amandelschilfers, gratineren, oester, oesters, saffraan