Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde oesters in een saffraan botersaus
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
Totale tijd
25
minuten
min
Gang
Borrelhapje
Ingrediƫnten
12
oesters 000
60
g
sjalot,
fijngesnipperd
2
dl
witte wijn
1
dl
witte wijnazijn
170
g
boter
Oestervocht
1
blaadje
verse laurier
1
dl
room
3
draadjes
saffraan
20
g
amandelschilfers
Snufje peper en zout
Instructies
Open de oesters en zeef het sap, houd de oesters even opzij en spoel de schelpen. Controleer de oesters op schelprestjes.
Stoof de sjalot met het blaadje laurier aan in een klontje boter (20 g) en blus met de witte wijn, het oestersap en de wijnazijn.
Laat tot 1/4 inkoken en monteer met 150 g klontjes (koude) boter en de room.
Kruid af met saffraan, witte peper en zout en leg de oesters terug in hun schelp.
Besprenkel met de saffraan-botersaus, werk af met amandelschilfers en gratineer.
Trefwoord
amandelschilfers, gratineren, oester, oesters, saffraan