Ga terug

Lolly met mousse van foie gras

Met een hapje op een stokje scoor je altijd. Ziet er feestelijk uit, maar is makkelijk!
Voorbereidingstijd 20 min
Rusttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 20 min
Gang Borrelhapje
Porties 10 lolly's

Equipment

  • Cilindervormen
  • Lollystokjes
  • Keukenrobot of blender

Ingrediënten
  

Voor de mousse van foie gras:

  • 175 g room
  • 25 g rode porto
  • 10 g suiker
  • 115 g ganzenleverrol
  • 5 g gelatine
  • Peper en zeezout

Voor de afwerking

  • Balsamicocrème
  • Fleur de sel
  • (Zuurdesem)brood
  • Olijfolie
  • Vene cress

Instructies
 

  • Voor de mousse van foie gras:
  • Week de gelatine in koud water.
  • Breng de room, suiker, peper en zout aan de kook en neem van het vuur.
  • Mix en los de ganzenlever op in de warme room in de keukenrobot.
  • Los de gelatine op in de warme massa.
  • Laat de massa afkoelen tot kamertemperatuur en doe in cilindervormen.
  • Laat opstijven in de diepvries.

Voor de afwerking:

  • Smeer dunne sneetjes brood in met olijfolie en rooster die in een warme oven of broodrooster.
  • Haal de opgesteven mousse uit de diepvries en verwijder de cilindervormen. Laat ontdooien in de koelkast. Steek er stokjes in, spuit er een druppel balsamicocrème op, waarop je het blaadje cress bevestigt.
  • Steek het stukje toast vast met een prikker en rol de mousse onderaan nog even door fleur de sel.
  • Serveer meteen.
Trefwoord balsamicocrème, fleur de sel, foie gras, lolly, mousse