Lolly met mousse van foie gras
Met een hapje op een stokje scoor je altijd. Ziet er feestelijk uit, maar is makkelijk!
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Rusttijd 3 uur uur
Totale tijd 3 uur uur 20 minuten min
Cilindervormen
Lollystokjes
Keukenrobot of blender
Voor de mousse van foie gras:
- 175 g room
- 25 g rode porto
- 10 g suiker
- 115 g ganzenleverrol
- 5 g gelatine
- Peper en zeezout
Voor de afwerking
- Balsamicocrème
- Fleur de sel
- (Zuurdesem)brood
- Olijfolie
- Vene cress
Voor de mousse van foie gras:
Week de gelatine in koud water.
Breng de room, suiker, peper en zout aan de kook en neem van het vuur.
Mix en los de ganzenlever op in de warme room in de keukenrobot.
Los de gelatine op in de warme massa.
Laat de massa afkoelen tot kamertemperatuur en doe in cilindervormen.
Laat opstijven in de diepvries.
Voor de afwerking:
Smeer dunne sneetjes brood in met olijfolie en rooster die in een warme oven of broodrooster.
Haal de opgesteven mousse uit de diepvries en verwijder de cilindervormen. Laat ontdooien in de koelkast. Steek er stokjes in, spuit er een druppel balsamicocrème op, waarop je het blaadje cress bevestigt.
Steek het stukje toast vast met een prikker en rol de mousse onderaan nog even door fleur de sel.
Serveer meteen.
Trefwoord balsamicocrème, fleur de sel, foie gras, lolly, mousse