Verwarm de helft van de room met het merg van de vanillestok en laat infuseren.
Smelt de chocolade en de vanilleroom in de magnetron, telkens in stappen van 20 sec. Meng goed.
Voeg de rest van de koude room toe en meng goed.
Bewaar de ganache een nacht in de koelkast.
Voor de aardbeien:
Was de aardbeien en verwijder het kroontje.
Snijd grote exemplaren in 4, middelgrote exemplaren in 2 en laat kleine aardbeitjes heel.
Doe de aardbeien in kom, besprenkel ze met balsamicoazijn en maal er wat zwarte peper over.
Zet de aardbeien afgedekt met plasticfolie 1 nacht in de koelkast.
Voor het Bretoens zanddeeg:
Verwarm de oven voor op 170° C.
Klop de eidooiers en de suiker met een (staande) mixer tot een wit en smeuïg mengsel. Voeg dan de zachte boter toe en mix tot je een glad beslag krijgt.
Voeg de bloem, het bakpoeder en de fleur de sel toe. Mix tot een glad beslag.
Giet het mengsel in een cirkel van 21/22 cm.
Bak gedurende ca. 30 min.
Laat afkoelen.
Afwerking
Klop de ganache op als slagroom en doe deze in een spuitzak met een glad spuitmondje.
Spuit dotjes ganache rondom de taart. Trek de mousse met een kleine spatel of de achterkant van een lepel naar het midden toe. (Zie de tip onderaan dit recept).
Garneer het midden met ganache en schik er de gemarineerde aardbeien op.
Werk af met enkele muntblaadjes.
Bewaar koel en eet bij voorkeur de dag zelf nog deze aardbeientaart op.
Notities
Hier kan je zien hoe Carine de vanilleganache op de aardbeientaart aanbrengt.