Pel de gamba's en verwijder het darmkanaal. Houd de koppen bij en druk die goed open zodat ze een maximum aan smaak afgeven.
Gebruik een spiraalsnijder om lange slierten van de aardappel te bekomen.
Wikkel die rond de gamba's.
Bak de gamba's in hete olie tot ze goudbruin, krokant en gaar zijn.
Breng op smaak met peper en zout.
Voor de Thaise jus:
Snijd de groenten voor de jus grof: selder, wortel, ui. Snijd het citroengras en de gember fijn.
Doe alles (groenten + citroengras + gember + Thaise rode curry) in een kookpot en schik er de koppen van de gamba's op. Voeg een flinke scheut witte wijn toe en zet net onder met water. Laat zachtjes sudderen tot je een geconcentreerde jus bekomt. Reken minimum anderhalf uur, maar hoe langer, hoe beter/geconcentreerder. Het steekt niet op een uurtje! Passeer door een zeef.