Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
In vanille gebakken zalm, gepekelde radijs, aspergemuffin
Heerlijk recept, vrij eenvoudig, ideaal voor je paas- of lentemenu!
5
van
2
stemmen
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Voorgerecht
Porties
10
personen
Ingrediënten
Voor de in vanille gebakken zalm:
1
vanillestok
Vloeibare bakboter
10
zalmhaasjes
Voor de gepekelde radijsjes:
2
bussels
radijsmix
4
sjalotjes
100
ml
sushiazijn
100
ml
chardonnayazijn
200
g
poedersuiker
Voor de aspergemuffins:
300
g
witte asperges
1
sjalot
20
ml
vloeibare bakboter (1)
80
g
groentebouillon
2
eieren
70
g
pijnboompitten
100
g
Parmezaanse kaas
220
g
vloeibare bakboter (2)
280
g
zelfrijzende bloem
Voor de viseitjesdressing:
300
ml
culinaire room,
20% vet
4
kaffirlimoenblaadjes
5
(zee)lavasblaadjes
5
g
zout
5
g
peper
50
g
foreleitjes
50
g
tobiko-eitjes
Voor de afwerking:
10
witte asperges,
geblancheerd
10
blaadjes
(zee)lavas
50
g
tobiko-eitjes
Instructies
Voor de in vanille gebakken zalm:
Snijd de vanillestok open en verwijder het merg.
Giet de vloeibare bakboter in een pan en voeg er het vanillemerg en het -stokje aan toe.
Bak de zalmhaasjes in de vanilleboter tot ze gaar zijn (maar niet overgaar).
Houd de zalmhaasjes warm.
Voor de gepekelde radijsjes:
Kuis de radijsjes en snijd de sjalotten fijn.
Breng de azijnen samen met de bloemsuiker aan de kook.
Giet dit over de groenten en bewaar in de koeling.
Voor de aspergemuffin:
Schil de asperges en stoof ze samen met de fijngesneden sjalot in de vloeibare bakboter (1).
Voeg de groentebouillon toe en laat verder garen.
Mix met een staafmixer tot een gladde crème en laat afkoelen.
Meng 200 g van deze aspergecrème met de eieren.
Maal de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas fijn.
Meng dit onder de aspergecrème en voeg de vloeibare bakboter (2) toe.
Meng er ten slotte de bloem onder.
Breng het beslag over in een spuitzak en verdeel het deeg over siliconen minimuffinvormen.
Bak in de oven op 180° C gedurende 12 min (of iets langer).
Voor de viseitjesdressing:
Breng de culinaire room aan de kook, samen met de kaffirlimoenblaadjes en de (zee)lavasblaadjes.
Kruid af met peper en zout.
Laat infuseren op lage temperatuur gedurende een uur.
Giet door een zeef en bewaar in de koeling.
Verwarm de limoenroom lichtjes en meng er net voor het serveren de viseitjes onder.
Opbouw:
Schik de zalm op het bord.
Dresseer er de gepekelde radijsjes en muffin langs.
Afwerking:
Werk af met de geblancheerde asperges, de (zee)lavas en de groene tobiko-eitjes.
Trefwoord
aspergemuffin, asperges, foreleitjes, gepekelde radijs, pekelen, radijs, radijzen, tobiko-eitjes, vanille, verse zalm, viseitjes, zalm, zalmeitjes, zalmhaasje