Krokante nori, rode garnalen en garnalenmayonaise
Mooi en makkelijk hapje. En lekker, dat ook ja!
Voor de krokante nori:
- 2 vellen nori
- 50 g suiker
- 50 g water
Voor de garnalenmayonaise:
- 400 g rode garnalen
- 500 ml zonnebloemolie
- 1 g gerookt paprikapoeder
- 1 ei
- 3 g zout
Voor de tartaar van rode garnalen:
- 400 g rode garnalen, schoongemaakt
- 3 g zout
- 1 limoen, het sap
- 1 g zwarte peper
- 3 druppels Tabasco
- 5 g sesamzaadjes
- 5 ml garnalenolie
Voor de afwerking:
- Bieslook, gehakt
- Topp'd soy sauce wasabi crumble* (facultatief)
Voor de krokante nori:
Maak een siroop met het water en de suiker. Breng aan de kook en zet apart.
Zodra de siroop is afgekoeld, strijk een vel nori in met de siroop en plak er het tweede vel op. Herhaal dit met zoveel vellen als je wil, het zal dikker en knapperiger worden maar je moet het dan wel langer laten garen in de oven.
Snijd ze op de grootte die je wilt en leg ze tussen 2 bakpapiertjes bedekt met een gewicht zodat ze niet krom trekken. Bak 15 min in de voorverwarmde oven op 180° C. Bewaar op een droge plaats.
Voor de garnalenmayonaise:
Ontdoe de garnalen van kop en lijf. Doe de koppen en schalen in een braadpan met de olie en bak ze 5 min op laag vuur. Haal van het vuur en voeg de paprika toe. Zeef door de koppen te pletten en zeef door een neteldoek.
Emulgeer het ei, zout en 250 g van de garnalenolie tot een mayonaise. Bewaar de resterende olie voor andere bereidingen en om de tartaar mee af te werken.
Bewaar de mayonaise in een spuitflesje.
Voor de tartaar van rode garnalen:
Trefwoord kerst, kerstmenu, kerstmenu 2024, nori