Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Brimbelle
Makkelijk!
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Rusttijd:
3
uur
uur
Totale tijd
4
uur
uur
50
minuten
min
Gang
Nagerecht
Porties
2
stuks voor 4 p.
Equipment
1 staande mixer
type KitchenAid
Ingrediënten
Voor het zanddeeg:
120
g
boter
60
g
suiker
170
g
bloem T45
1
g
fleur de sel
1
vanillestok
Voor het bosbessenkonfijt:
100
g
bosbessen
10
g
suiker (1)
4
g
pectine NH
30
g
suiker (2)
10
g
citroensap
Voor de luchtige verse kaasmousse:
200
g
verse kaas met 40% vet
20
g
eigeel
40
g
suiker
10
g
bloem T45
1
snufje
zout
1
vanillestok
40
g
eiwit
Voor de afwerking:
Poedersuiker of rafti snow
Instructies
Voor het zanddeeg:
Klop de boter romig met de suiker in de kom van een staande mixer uitgerust met de K-klopper.
Voeg de gezeefde bloem, de fleur de sel en het merg van de vanillestok toe.
Wanneer je een homogeen deeg bekomt, rol je het 3 mm dik uit tussen 2 vellen bakpapier. Laat het minstens 3 uur rusten in de koelkast.
Vet 2 bakringen van 16 cm diameter en 2 cm hoog in met boter.
Snijd 2 banen van 50 x 2,5 cm en 2 cirkels van 15 cm diameter uit het deeg.
Bekleed er de bakringen mee.
Verwarm de oven voor op 170° C. Schuif de taarten gedurende 12 min in de voorverwarmde oven op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Voor het bosbessenkonfijt:
Warm de bosbessen in een kookpot met de suiker (1) tot 40° C.
Meng in een kom de suiker (2) met de pectine en giet die mengeling vervolgens in de kookpot.
Breng aan de kook en laat 3 min doorkoken. Voeg het citroensap toe.
Giet het konfijt in een potje en dek af met plasticfolie. Bewaar 2 uur op kamertemperatuur.
Voor de luchtige verse kaasmousse:
Meng de verse kaas met een klopper met het eigeel, de suiker, de gezeefde bloem, het zout en het merg van de vanillestok. Klop tot een glad mengsel.
Klop de eiwitten in de kom van een staande mixer uitgerust met een klopper tot stevige sneeuw.
Spatel de eiwitsneeuw voorzichtig onder de verse kaas.
Afwerking:
Verwarm de oven voor op 190° C.
Verdeel de helft van het bosbessenkonfijt over elke taartbodem.
Vul de taartbodems met een pollepel met het kaasmengsel tot aan de rand.
Bak gedurende 6 à 8 min op 190° C. Laat afkoelen.
Werk de Brimbelle af met een laagje poedersuiker.
Trefwoord
bosbessen, bosbessenkonfijt, Brimbelle, verse kaas, zanddeeg