Ga terug
Briochetoast, eidooiercrème, peterseliemayonaise, hopscheuten

Briochetoast, eidooiercrème, peterseliemayonaise, hopscheuten

5 van 1 stem
Gang Voorgerecht
Keuken Vegetarisch
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 Vacumeertoestel
  • 1 sous-vide toestel type Anova

Ingrediënten
  

Voor de briochetoast:

  • 4 sneden briochebrood
  • Boter

Voor de eierdooiercrème:

  • 200 g eidooiers
  • 2 g zout

Voor de peterseliemayonaise:

  • 100 g verse peterselieblaadjes
  • 200 g zonnebloemolie
  • 1 ei
  • Peper en zout
  • 20 g citroensap

Voor de hopscheuten:

  • 100 g hopscheuten
  • Arachideolie
  • Peper en zout

Voor de afwerking:

  • Bieslook, fijngesneden
  • Vene Cress

Instructies
 

Voor de briochetoast:

  • Snijd het brood in plakken van ca. 1 cm dik. Verwijder de korsten en snijd er een mooie rechthoek uit.
  • Bak de sneetjes briochebrood aan beide kanten bruin in een pan met een klontje boter.

Voor de eierdooiercrème:

  • Klop de eidooiers los met een klopper.
  • Voeg het zout toe, terwijl je blijft kloppen.
  • Trek de dooiers vacuüm in een vacuümkookzak.
  • Zuig alle lucht uit de zak en sluit hem af. Dompel de dooiers gedurende 2 uur onder in water van 65° C.
  • Doe de zak over in koud water en laat hem snel afkoelen.
  • Laat het minstens een paar uur rusten in de koelkast en doe de crème dan over in een spuitzak om je gerechten af te werken.

Voor de peterseliemayonaise:

  • Mix de peterselieblaadjes in een blender met de olie. Passeer dan door een neteldoek.
  • Begin met in een hoge mengbeker het ei te mixen met een staafmixer. Kruid met peper, zout en citroensap.
  • Voeg beetje bij beetje de peterselieolie toe.
  • Doe de peterseliemayonaise in een spuitzakje of spuitbusje.

Voor de hopscheuten:

  • Kraak (niet snijden) het achterste vezelachtige gedeelte van de hopscheuten af.
  • Was de hopscheuten door ze 5 tot 6 keer overvloedig te spoelen met koud water, zo ben je er zeker van dat alle aarde en zand weg is.
  • Bak de hopscheuten kort in arachideolie. Ze moeten krokant blijven!
  • Kruid met peper en smaak.

Afwerking:

  • Spuit de eidooiercrème in een swirl op het briochebrood.
  • Spuit er toefjes peterseliemayonaise op.
  • Werk af met een handvol krokante hopscheuten.
  • Strooi er fijngesnipperde bieslook over en schik er blaadjes Vene Cress op.
Trefwoord bieslook, brioche, briochetoast, eierdooiercrème, eieren, hopscheuten, peterselie, peterseliemayonaise