Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Briochetoast, eidooiercrème, peterseliemayonaise, hopscheuten
5
van 1 stem
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Voorgerecht
Keuken
Vegetarisch
Porties
4
personen
Equipment
1 Vacumeertoestel
1 sous-vide toestel
type Anova
Ingrediënten
Voor de briochetoast:
4
sneden
briochebrood
Boter
Voor de eierdooiercrème:
200
g
eidooiers
2
g
zout
Voor de peterseliemayonaise:
100
g
verse peterselieblaadjes
200
g
zonnebloemolie
1
ei
Peper en zout
20
g
citroensap
Voor de hopscheuten:
100
g
hopscheuten
Arachideolie
Peper en zout
Voor de afwerking:
Bieslook,
fijngesneden
Vene Cress
Instructies
Voor de briochetoast:
Snijd het brood in plakken van ca. 1 cm dik. Verwijder de korsten en snijd er een mooie rechthoek uit.
Bak de sneetjes briochebrood aan beide kanten bruin in een pan met een klontje boter.
Voor de eierdooiercrème:
Klop de eidooiers los met een klopper.
Voeg het zout toe, terwijl je blijft kloppen.
Trek de dooiers vacuüm in een vacuümkookzak.
Zuig alle lucht uit de zak en sluit hem af. Dompel de dooiers gedurende 2 uur onder in water van 65° C.
Doe de zak over in koud water en laat hem snel afkoelen.
Laat het minstens een paar uur rusten in de koelkast en doe de crème dan over in een spuitzak om je gerechten af te werken.
Voor de peterseliemayonaise:
Mix de peterselieblaadjes in een blender met de olie. Passeer dan door een neteldoek.
Begin met in een hoge mengbeker het ei te mixen met een staafmixer. Kruid met peper, zout en citroensap.
Voeg beetje bij beetje de peterselieolie toe.
Doe de peterseliemayonaise in een spuitzakje of spuitbusje.
Voor de hopscheuten:
Kraak (niet snijden) het achterste vezelachtige gedeelte van de hopscheuten af.
Was de hopscheuten door ze 5 tot 6 keer overvloedig te spoelen met koud water, zo ben je er zeker van dat alle aarde en zand weg is.
Bak de hopscheuten kort in arachideolie. Ze moeten krokant blijven!
Kruid met peper en smaak.
Afwerking:
Spuit de eidooiercrème in een swirl op het briochebrood.
Spuit er toefjes peterseliemayonaise op.
Werk af met een handvol krokante hopscheuten.
Strooi er fijngesnipperde bieslook over en schik er blaadjes Vene Cress op.
Trefwoord
bieslook, brioche, briochetoast, eierdooiercrème, eieren, hopscheuten, peterselie, peterseliemayonaise