Week de gelatine in een ruime hoeveelheid koud water.
Mix de feta met de melk, de olie en de basilicum tot een glad mengsel.
Knijp de geweekte gelatine uit en warm ze kort en zacht op in de microgolf om ze vloeibaar te maken. Voeg de gelatine toe aan het mengsel en schep het in een spuitzak.
Snijd de groenten in kleine dobbelsteentjes en kruid ze met zout, peper en oregano en olijfolie.
Giet de helft van de fetamousse in de mal. Voeg dan een schepje groenten toe en bedek het geheel met de resterende fetamousse. De resterende groenten gebruik je voor de afwerking.
Laat helemaal hard worden in de diepvries.
Voor de tomatentuile:
Mix alle ingrediënten in een miniblender.
Smeer het beslag uit in een siliconemal.
Bak in de oven op 160° C gedurende 5 à 7 min.
Laat afkoelen en werk er de Griekse salade mee af.
Afwerking:
Ontvorm de opgesteven Griekse salade en laat ontdooien in de koelkast.
Plaats een uitsteekring (met een diameter die groter is dan je Griekse salade) op het bord en schep er een lepel olijvenpoeder in.
Schik er de Griekse salade op.
Werk het bord af met de resterende fijngesneden groenten en kleine basilicumblaadjes.
Zet de tomatentuile op de Griekse salade en serveer meteen.