Ga terug
Cannelé bordelais met lavendel en tonkaboon

Cannelé bordelais met lavendel en tonkaboon

5 van 1 stem
Gang Koekje
Keuken Frans
Porties 28 stuks van 3,5 cm

Ingrediënten
  

  • 250 ml melk
  • 1/2 tonkaboon
  • 2,5 g gedroogde lavendel
  • 1/2 lange peper
  • 25 g boter
  • 125 g poedersuiker
  • 17 g eidooier
  • 1 ei
  • 7,5 ml Don Papa Rum
  • 50 g patisseriebloem
  • Boter, naar behoefte

Instructies
 

  • Schenk de melk in een steelpan, rasp hier de tonkaboon bij en voeg de gedroogde lavendel toe.
  • Breng de melk tot aan het kookpunt aan haal direct van het vuur.
  • Rasp nu ook een kleine hoeveelheid lange peper erbij.
  • Laat dit geheel 20 min infuseren en zeef vervolgens de melk.
  • Laat de melk volledig koud worden in de koeling.
  • Smelt vervolgens de boter en koel terug tot deze nog net vloeibaar maar wel koel is.
  • Meng met een garde de poedersuiker, eidooier en ei tot een egale massa.
  • Roer hier nu de rum en vloeibare boter doorheen.
  • Zeef de bloem en spatel die vervolgens ook door de massa.
  • Meng als laatste met een garde de geïnfuseerde melk erdoor totdat er een beslag vormt.
  • Laat het beslag minimaal 24 uur rusten in de koeling.
  • Verwarm de oven voor op 195° C.
  • Zorg als je koperen of stalen bordelaise bakvormpjes gebruikt dat je deze goed invet met boter.
  • Schenk het beslag in de bakvormpjes en zet ze in het midden van de oven.
  • Bak ze 10 min op 195° C.
  • Bak ze vervolgens 30 min op 160° C, totdat ze de kleur van karamel hebben. Zet ze er eventueel nog een paar minuutjes langer in.
  • Laat ze afkoelen in de vormpjes en serveer op kamertemperatuur.
Trefwoord cannelé, cannelé bordelais, Don Papa Rum, lavendel, rum, tonka, tonkaboon