Snijd de uien doormidden en vervolgens in dunne plakjes.
Smelt boter in een pan en voeg de gesneden uien toe. Laat langzaam koken tot de uien zweten en een mooie bruine kleur krijgen (ca. 40 min).
Snijd een teentje knoflook fijn en meng het met de gekaramelliseerde uien.
Neem een handje van de gekaramelliseerde uien, kruid met zout en houd apart tot je de soep wil serveren.
Blus de rest van de uien af met appelcider.
Voeg verse tijm en zout toe en laat tot de helft inkoken.
Schil en snijd een aardappel fijn en voeg deze toe aan het mengsel.
Giet er de kippenbouillon bij en laat ca. 15 min koken.
Voeg room toe aan het soepmengsel en breng het aan de kook.
Verwijder de takjes tijm.
Gebruik een blender om de soep glad te mixen.
Pas de consistentie aan: controleer de dikte en smaak van de soep.
Voeg indien nodig water en zout toe om de gewenste consistentie te bereiken. Passeer de soep door een zeef.