Ga terug
Zalmtartaar, kokosmelk, mangotuile

Zalmtartaar, kokosmelk, mangotuile

5 van 2 stemmen
Gang Voorgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de mangotuile:

  • 30 g mangopuree
  • 50 g bloem
  • 30 g boter
  • 30 g poedersuiker
  • 30 g eiwit

Voor de muntolie:

  • 25 g muntblaadjes
  • 75 g olijfolie
  • Zout

Voor de zalmtartaar:

  • 100 g verse zalm
  • 5 g bieslook
  • 10 g sojasaus
  • Limoen
  • Gember
  • Extra vierge olijfolie
  • 50 g kokosmelk
  • Eetbare bloemen

Instructies
 

Voor de mangotuile:

  • Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad mengsel.
  • Strijk het uit in een mal met een spatel en bak op 170° C gedurende 5 à 7 min.
  • Haal de mangotuile uit de mal terwijl ze nog warm is en laat ze afkoelen op een rooster.

Voor de muntolie:

  • Blancheer de muntblaadjes in kokend gezouten water.
  • Koel meteen af in water met ijs. Droog ze volledig af met bakpapier.
  • Mix de blaadjes daarna in de blender met extra vierge olijfolie.
  • Passeer alles door een neteldoek.
  • Doe de olie in een spuitflesje.

Voor de zalmtartaar:

  • Neem de zalmmoot en hak hem fijn met een mes.
  • Breng de tartaar op smaak met extra vierge olijfolie, sojasaus, gehakte bieslook, limoenrasp en geraspte gember. Voeg zout naar smaak toe.
  • Meng alles door elkaar en laat 10 min rusten in de koelkast.

Afwerking:

  • Leg 2 ringen, een grotere en een kleinere, op het bord en leg de tartaar ertussen met behulp van een spuitzak.
  • Breng de kokosmelk op smaak met limoensap en giet het in het midden van de tartaar.
  • Druppel een paar druppels muntolie in de kokosmelk.
  • Leg de tuile bovenop de tartaar en versier met eetbare bloemen.
Trefwoord kokosmelk, mango, mangotuile, munt, muntolie, tartaar, zalm, zalmtartaar