Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmtartaar, kokosmelk, mangotuile
5
van
2
stemmen
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Voorgerecht
Porties
2
personen
Ingrediënten
Voor de mangotuile:
30
g
mangopuree
50
g
bloem
30
g
boter
30
g
poedersuiker
30
g
eiwit
Voor de muntolie:
25
g
muntblaadjes
75
g
olijfolie
Zout
Voor de zalmtartaar:
100
g
verse zalm
5
g
bieslook
10
g
sojasaus
Limoen
Gember
Extra vierge olijfolie
50
g
kokosmelk
Eetbare bloemen
Instructies
Voor de mangotuile:
Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad mengsel.
Strijk het uit in een mal met een spatel en bak op 170° C gedurende 5 à 7 min.
Haal de mangotuile uit de mal terwijl ze nog warm is en laat ze afkoelen op een rooster.
Voor de muntolie:
Blancheer de muntblaadjes in kokend gezouten water.
Koel meteen af in water met ijs. Droog ze volledig af met bakpapier.
Mix de blaadjes daarna in de blender met extra vierge olijfolie.
Passeer alles door een neteldoek.
Doe de olie in een spuitflesje.
Voor de zalmtartaar:
Neem de zalmmoot en hak hem fijn met een mes.
Breng de tartaar op smaak met extra vierge olijfolie, sojasaus, gehakte bieslook, limoenrasp en geraspte gember. Voeg zout naar smaak toe.
Meng alles door elkaar en laat 10 min rusten in de koelkast.
Afwerking:
Leg 2 ringen, een grotere en een kleinere, op het bord en leg de tartaar ertussen met behulp van een spuitzak.
Breng de kokosmelk op smaak met limoensap en giet het in het midden van de tartaar.
Druppel een paar druppels muntolie in de kokosmelk.
Leg de tuile bovenop de tartaar en versier met eetbare bloemen.
Trefwoord
kokosmelk, mango, mangotuile, munt, muntolie, tartaar, zalm, zalmtartaar