Ga terug
3 x kaashapje: kaaskoekje, -mousse en -rasp

3 x kaashapje: kaaskoekje, -mousse en -rasp

5 van 1 stem
Gang Borrelhapje

Ingrediënten
  

Voor het kaaskoekje:

  • 75 g Lochtenberger geraspt
  • 40 g boter
  • 50 g bloem
  • 40 g water
  • 50 g eiwit

Voor de kaasmousse:

  • 1 blaadje gelatine
  • 50 ml volle melk
  • 50 ml volle room
  • 1 eiwit
  • 50 g Lochtenberger, geraspt

Voor de afwerking:

  • 1 blok Lochtenberger

Instructies
 

Voor het kaaskoekje:

  • Mix alle ingrediënten goed glad en smeer uit in een sjabloon.
  • Bak gedurende 5 min in de oven op 175° C.
  • Haal de koekjes meteen uit het sjabloon, terwijl ze nog warm zijn. Laat ze afkoelen.

Voor de kaasmousse:

  • Week de gelatine in koud water.
  • Verwarm de melk in een pan, samen met de Lochtenberger kaas. Laat het geheel verder opwarmen tot de kaas gesmolten is.
  • Knijp de gelatine uit en meng deze met het kaasmengsel. Laat dit even afkoelen.
  • Klop de room en het eiwit in aparte kommen stijf.
  • Meng eerst de room met het kaasmengsel. Spatel vervolgens het opgeklopte eiwit erdoor.
  • Doe de mousse in een spuitzak en laat die 2 uur opstijven in de koelkast.

Afwerking:

  • Spuit de mousse op de kaaskoekjes.
  • Rasp er net voor het serveren de kaas over.
Trefwoord geraspte kaas, kaas, kaashapje, kaaskoekje, kaaskrokantje, kaasmousse, Little Cheese Farm, Lochtenberger