Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
3 x kaashapje: kaaskoekje, -mousse en -rasp
5
van 1 stem
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Borrelhapje
Ingrediënten
Voor het kaaskoekje:
75
g
Lochtenberger
geraspt
40
g
boter
50
g
bloem
40
g
water
50
g
eiwit
Voor de kaasmousse:
1
blaadje
gelatine
50
ml
volle melk
50
ml
volle room
1
eiwit
50
g
Lochtenberger,
geraspt
Voor de afwerking:
1
blok
Lochtenberger
Instructies
Voor het kaaskoekje:
Mix alle ingrediënten goed glad en smeer uit in een sjabloon.
Bak gedurende 5 min in de oven op 175° C.
Haal de koekjes meteen uit het sjabloon, terwijl ze nog warm zijn. Laat ze afkoelen.
Voor de kaasmousse:
Week de gelatine in koud water.
Verwarm de melk in een pan, samen met de Lochtenberger kaas. Laat het geheel verder opwarmen tot de kaas gesmolten is.
Knijp de gelatine uit en meng deze met het kaasmengsel. Laat dit even afkoelen.
Klop de room en het eiwit in aparte kommen stijf.
Meng eerst de room met het kaasmengsel. Spatel vervolgens het opgeklopte eiwit erdoor.
Doe de mousse in een spuitzak en laat die 2 uur opstijven in de koelkast.
Afwerking:
Spuit de mousse op de kaaskoekjes.
Rasp er net voor het serveren de kaas over.
Trefwoord
geraspte kaas, kaas, kaashapje, kaaskoekje, kaaskrokantje, kaasmousse, Little Cheese Farm, Lochtenberger