Ga terug
Panna cotta van prosecco, sponge met rode biet, framboos en timut peper

Panna cotta van prosecco, sponge van rode biet, frambozen en timut peper

Gang Nagerecht
Porties 6 personen

Equipment

  • 1 Espumafles

Ingrediƫnten
  

Voor de panna cotta van prosecco:

  • 275 g mascarpone
  • 77 g prosecco
  • 120 g prosecco
  • 110 g vlierbloesemsiroop
  • 50 g suiker
  • 3 blaadjes gelatine van 3 g
  • 1 limoen, het sap

Voor de sponge:

  • 50 g gare rode biet
  • 80 g bloem
  • 100 g melk
  • 50 g olie
  • 5 g zout
  • 40 g room
  • 80 g eiwit
  • 1 g baking powder

Voor de afwerking:

  • Frambozenijs of -sorbet, van uitstekende kwaliteit
  • Timut peper
  • Verse frambozen

Instructies
 

Voor de panna cotta van prosecco:

  • Week de gelatine in een ruime hoeveelheid koud water.
  • Ontkurk de prosecco en breng de 77 g prosecco aan de kook met de suiker en vloerbloesemsiroop. Laat kort koken tot de suiker is opgelost.
  • Voeg van het vuur het limoensap en de geweekte en uitgeknepen gelatine bij de warme prosecco en laat afkoelen.
  • Weeg 120 g prosecco af.
  • Mix de 120 g prosecco met de mascarpone.
  • Voeg nu ook de opgewarmde en afgekoelde prosecco toe en meng tot een glad geheel.
  • Vul de mallen en laat hard worden in de diepvries.
  • Ontvorm en laat zacht worden in de koelkast een 4-tal uur voor je de panna cotta wil serveren.

Voor de sponge:

  • Mix de gekookte bieten in een mixer tot een puree.
  • Voeg de rest van de ingrediĆ«nten toe en passeer door een zeef.
  • Vul een espumafles met de mengeling, plaats 2 gaspatronen. Laat minstens 1 uur rusten.
  • Spuit plastic bekertjes voor 3/4 vol en warm gedurende 45 sec op volle kracht in de magnetron.

Afwerking:

  • Scheur de sponge in stukken en schep er bolletjes frambozenijs tussen.
  • Schik op het bord en werk af met versgemalen timut peper en verse frambozen.
Trefwoord frambozen, kerst, kerstmenu, kerstmenu 2023, panna cotta, prosecco, rode biet, sponge cake