Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Panna cotta van prosecco, sponge van rode biet, frambozen en timut peper
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Nagerecht
Porties
6
personen
Equipment
1 Espumafles
Ingrediƫnten
Voor de panna cotta van prosecco:
275
g
mascarpone
77
g
prosecco
120
g
prosecco
110
g
vlierbloesemsiroop
50
g
suiker
3
blaadjes
gelatine van 3 g
1
limoen,
het sap
Voor de sponge:
50
g
gare rode biet
80
g
bloem
100
g
melk
50
g
olie
5
g
zout
40
g
room
80
g
eiwit
1
g
baking powder
Voor de afwerking:
Frambozenijs of -sorbet,
van uitstekende kwaliteit
Timut peper
Verse frambozen
Instructies
Voor de panna cotta van prosecco:
Week de gelatine in een ruime hoeveelheid koud water.
Ontkurk de prosecco en breng de 77 g prosecco aan de kook met de suiker en vloerbloesemsiroop. Laat kort koken tot de suiker is opgelost.
Voeg van het vuur het limoensap en de geweekte en uitgeknepen gelatine bij de warme prosecco en laat afkoelen.
Weeg 120 g prosecco af.
Mix de 120 g prosecco met de mascarpone.
Voeg nu ook de opgewarmde en afgekoelde prosecco toe en meng tot een glad geheel.
Vul de mallen en laat hard worden in de diepvries.
Ontvorm en laat zacht worden in de koelkast een 4-tal uur voor je de panna cotta wil serveren.
Voor de sponge:
Mix de gekookte bieten in een mixer tot een puree.
Voeg de rest van de ingrediƫnten toe en passeer door een zeef.
Vul een espumafles met de mengeling, plaats 2 gaspatronen. Laat minstens 1 uur rusten.
Spuit plastic bekertjes voor 3/4 vol en warm gedurende 45 sec op volle kracht in de magnetron.
Afwerking:
Scheur de sponge in stukken en schep er bolletjes frambozenijs tussen.
Schik op het bord en werk af met versgemalen timut peper en verse frambozen.
Trefwoord
frambozen, kerst, kerstmenu, kerstmenu 2023, panna cotta, prosecco, rode biet, sponge cake