Ga terug
Hert in aardappelkrans

Hert in aardappelkrans

Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 Spiralizer

Ingrediënten
  

Voor de demi-glace:

  • 100 g selder
  • 150 g wortel
  • 1 rode ui
  • 300 g kippenvleugels
  • Zout
  • Takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 10 g boter

Voor het hert:

  • 300 g rugfilet van edelhert
  • 70 g boter
  • 2 takjes rozemarijn
  • Zout

Voor de aardappelkrans:

  • 1 aardappel, in spaghetti gesneden
  • 50 g bloem
  • 250 ml frituurolie

Instructies
 

Voor de demi-glace:

  • Rooster alles in de oven op 190° C gedurende 1 uur. Neem een pan en doe daar alle gekookte ingrediënten in, voeg 1 liter water en de smaakstoffen toe. Kook op middelhoog vuur gedurende 3 uur. Zeef de bouillon en laat nog een uur inkoken. Voeg tot slot 10 g boter toe

Voor het hert:

  • Bind de filets op met keukentouw om mooie cilindrische vormen te krijgen. Laat 2 uur rusten in de koelkast. Smelt de boter op een matig vuur en warm ze op tot er schuim ontstaat (de temperatuur die de boter niet mag overschrijden is 120° C). Bak de filets in de beurre noisette met rozemarijn, aan elke kant, gedurende ca. 7 min, terwijl je de filets besprenkelt met de boter. Laat het vlees 5 min rusten voordat je het aansnijdt.

Voor de aardappelkrans:

  • Haal de aardappelspaghetti door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf.
  • Rol de aardappelspaghetti op tot een krans en bak die tot hij een gouden kleur heeft.
  • Maak je gerecht af met gerookte paprikamayonaise en kruiden en eetbare bloemen zoals Oost-Indische kers.
Trefwoord aardappelkrans, demi-glace, edelhert, hert, kerst, kerstmenu, kerstmenu 2023