Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Roger van Damme's macarons met Parmaham, meloen en kaviaar
Uitdagend recept.
5
van 1 stem
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Borrelhapje
Keuken
Frans, Italiaans
Equipment
1 staande mixer
type KitchenAid
Ingrediënten
Voor de macarons:
300
g
amandelpoeder
300
g
poedersuiker
110
g
verse eiwitten
300
g
suiker
75
g
water
110
g
eiwit,
van 1 dag oud
Voor de meloengelei:
200
g
cantaloupe Charentais-meloen puree
10
g
gelatine,
geweekt
20
g
water
10
g
suiker
Voor de crème van Parmaham:
200
g
Philadelphia Original roomkaas
50
g
Parmaham
Peper en zout
Extra voor de presentatie:
Parmaham
Royal Belgian Caviar
Instructies
Voor de macarons:
Verwarm de oven voor op 150° C
Meng het amandelpoeder en de poedersuiker en zeef het mengsel door een fijne zeef.
Kook suiker en water in een pan tot 119° C.
Giet het eiwit van 1 dag oud in een kom en klop het op tot een schuimige massa.
Voeg de suikersiroop in een vloeiende beweging toe. Gebruik liever geen klopper, zo voorkom je het stollen van de suiker. Klop dit mengsel koud.
Meng 110 g van het verse eiwit onder het amandelpoeder en de poedersuiker.
Vul een spuitzak met een spuitmondje van max 1/2 cm met het beslag.
Spuit het beslag van de macarons op een bakmatje in cirkels en schuif op een bakplaat.
Laat de macarons 1 uur drogen (er moet een droog vliesje ontstaan op de macarons).
Bak de macarons 10 min in de warme oven.
Haal het matje na het bakken van de plaat en laat afkoelen.
Voor de meloengelei:
Breng de 10 g suiker, het water en de meloenpuree aan de kook.
Klop van het vuur de uitgeknepen gelatine onder de puree.
Roer goed door.
Stort het mengsel meteen uit op een langwerpig plaatje met opstaande rand.
Laat opstijven.
Voor de crème van Parmaham:
Snij de Parmaham zeer fijn.
Meng met de Philadelphia.
Kruid af naar smaak met peper en zout.
Gebruik een spuitzak om de macarons met de Parmaham crème te vullen.
Presentatie:
Leg de macarons schelpjes open op je werkblad.
Beleg ze met de meloengelei.
Spuit de crème van Parmaham op de helft van de schelpjes.
Sluit de macarons met de overige schelpjes.
Maak roosjes van Parmaham. Leg de roosjes en de macarons op een bord.
Net voor het serveren, werk je de macarons af met de Royal Belgian Caviar.
Trefwoord
kaviaar, kerst, kerstmenu, kerstmenu 2023, macaron, macarons, meloen, Parmaham, Roger van Damme, Royal Belgian Caviar