Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Yoghurttaartje met witte chocolade
5
van
5
stemmen
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Nagerecht
Porties
6
personen
Equipment
1 staande mixer
type KitchenAid
Ingrediënten
Voor het Bretoens zanddeeg:
2
middelgrote eidooiers
(80 g)
50
g
fijne suiker
62
g
zeer zachte ongezouten boter
62
g
patisseriebloem
1
g
fleur de sel
0,75
g
bakpoeder
1/2
citroen,
de zeste
Mycryo cacaoboter
Voor de witte chocoladeganache:
120
g
witte chocolade
70
g
volle room
Voor de yoghurtmousse:
60
g
Griekse yoghurt
15
g
fijne suiker
7
g
vers citroensap,
gezeefd
120
g
volle room
2
g
gelatine blaadjes of poeder,
200 bloom
Extra:
Witte velvet spray
Instructies
Voor het Bretoens zanddeeg:
Klop in de kom van een staande mixer met garde opzetstuk de eidooiers wit met de suiker.
Vervang de garde door de K-klopper en voeg de gezeefde bloem met bakpoeder, zout en zachte boter toe.
Meng tot een glad deeg.
Koel 8 uur in de koelkast.
Rol het deeg 6/8 mm dik uit en zet het nog een uur in de koelkast.
Verwarm de heteluchtoven op 160° C.
Snijd met een deegring van 16 cm een ronde schijf uit het deeg.
Laat het deeg in de ring zitten en bak 20/25 min.
Bestrooi het met Mycryo cacaoboter en laat volledig afkoelen.
Voor de witte chocoladeganache:
Smelt de chocolade in de magnetron.
Verwarm de room tot 80°C en giet in 3 keer over de chocolade.
Roer met een rubberen spatel tot een egaal, glanzend mengsel.
Laat de ganache afkoelen tot 30° C voor gebruik.
Voor de yoghurtmousse:
Week de gelatine in koud water.
Verwarm een kleine hoeveelheid yoghurt met suiker tot 60° C.
Voeg van het vuur de geweekte en uitgeknepen gelatine toe en roer om de gelatine te laten oplossen.
Voeg citroensap en resterende koude yoghurt toe en roer om te mengen.
Klop de slagroom op tot zachte pieken en meng met het yoghurtmengsel.
Vul een spuitzak met de yoghurtmousse en spuit in de Santa mal.
Koel en vries in.
Montage:
Laat het Bretoens zanddeeg in de ring zitten en voeg een acetaatstrook toe.
Giet de witte chocolade ganache over het zanddeeg, zet in de diepvries en vries een paar uur in.
Ontvorm de Santa mal en plaats de kerstman netjes op de ganache.
Spuit meteen af met witte velvet spray.
Zet 6 uur in de koelkast om de mousse en ganache te laten ontdooien.
Trefwoord
Bretoens zanddeeg, kerst, kerstmenu, kerstmenu 2023, witte chocolade, witte chocoladeganache, yoghurt