Ga terug
Taco van hert met pompoen

Taco van hert met pompoen

Gang Borrelhapje
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

Voor de hazelnoot taco:

  • 140 g bloem
  • 10 g hazelnootmeel
  • 40 g boter
  • 3 g zout
  • 1 groot ei
  • 50 g zonnebloemolie

Voor de hertentartaar:

  • 100 g hertensukade
  • 5 g bieslook
  • 20 g ingelegd mosterdzaad
  • 20 g pompoenpitolie
  • 1 lange peper
  • Zout, naar smaak

Voor het ingelegd mosterdzaad:

  • 100 g ciderazijn
  • 60 g water
  • 80 g suiker
  • 5 g zout
  • 50 g mosterdzaad

Voor de gemarineerde pompoen:

  • 1 pompoen
  • 5 g pompoenpitolie
  • Zout, naar smaak

Voor de pompoenpitemulsie:

  • 15 g eidooier
  • 5 g mosterd
  • 5 g ciderazijn
  • 100 g zonnebloemolie
  • 50 g pompoenpitolie
  • Zout

Voor de afwerking:

  • Verse kruiden

Instructies
 

Voor de hazelnoot taco:

  • Doe alle ingrediënten (behalve de zonnebloemolie) in een KitchenAid.
  • Laat ca. 5 min kneden tot je een elastisch deeg krijgt.
  • Laat het deeg 1 uur afgedekt rusten in de koelkast.
  • Rol het dan dun uit tot 2 mm dikte.
  • Snij het uit met een uitsteker van 6 à 7 cm diameter en leg het in de zonnebloemolie.
  • Leg de deegcirkels op een ronde buis* en druk het een beetje aan.
  • Bak op 140° C gedurende 12 min. Verwijder de taco's van de buis wanneer ze nog warm zijn.

Voor de hertentartaar:

  • Snijd het hertenvlees in kleine blokjes.
  • Snijd de bieslook heel fijn en meng onder de hertenblokjes.
  • Rasp wat peper in de tartaar.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng op smaak.

Voor het ingelegd mosterdzaad:

  • Blancheer de mosterdzaadjes 1 keer om de bittere smaak kwijt te raken.
  • Kook dan alles samen op en laat de mosterdzaadjes minstens 1 uur in de marinade trekken.

Voor de gemarineerde pompoen:

  • Snijd de pompoen op een mandoline in dunne plakjes.
  • Snijd de pompoen uit met een zeer kleine ronde uitsteker.
  • Maak een klein sneetje in het midden van de pompoenrondjes.
  • Marineer het met de rest van de ingrediënten.
  • Draai het rondje dan om je vingers zodat je kleine hoorntjes krijgt.

Voor de pompoenpitemulsie:

  • Meng alles behalve de olie.
  • Druppel dan langzaam de olie in het eigeelmengsel.
  • Zorg dat de emulsie intact blijft.

Afwerking:

  • Vul de hazelnoot taco's met de tartaar.
  • Spuit er enkele puntjes van de pompoenzaademulsie op.
  • Voeg de gemarineerde pompoen en de mosterdzaadjes toe.
  • Werk af met wat kruiden.

Notities

*Ik gebruikte hiervoor een pollepel met ronde houten steel.
Trefwoord edelhert, hazelnoot, hert, hertentartaar, ingelegd mosterdzaad, kerst, kerstmenu, kerstmenu 2023, mosterdzaad, pompoen, pompoenpitolie, taco, taco's, tartaar