Ga terug
Nepvijg met foie gras en vijgen

Nepvijg met foie gras en vijgen

Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 8 stuks

Equipment

  • 1 Russian Tale 30 mal*
  • 1 Blender

Ingrediënten
  

Voor de foie gras mousse:

  • 100 g foie gras (zie in mijn intro welke ik gebruikte)
  • 100 g melk
  • 5 g gelatineblaadjes
  • 1 el miso
  • Zout
  • Szechuanpeper

Voor de gekaramelliseerde vijgen:

  • 300 g verse vijgen
  • 50 g bruine suiker
  • 50 g porto
  • Gember
  • Limoen

Voor de afwerking:

  • Roze veloursspray
  • Rode bietenpoeder
  • Shisso Purple®

Instructies
 

Voor de foie gras mousse:

  • Week de gelatine in een ruime hoeveelheid koud water.
  • Warm de melk op en los er de uitgeknepen gelatine in op.
  • Mix alle ingrediënten in een blender.
  • Doe het mengsel in de mallen en zet ca. 15 min in de koelkast. Spuit nu de gekaramelliseerde vijgen (zie hieronder) voorzichtig in de mousse.
  • Laat 3 uur opstijven in de vriezer.

Voor de gekaramelliseerde vijgen:

  • Doe de gewassen vijgen, suiker en porto, een klein stukje geschilde gember en de schil van de limoen in een steelpan. Laat 40 min sudderen.
  • Verwijder de gember en limoen en laat afkoelen. Doe dan in een spuitzak met een klein spuitmondje.

Afwerking:

  • Haal de diepgevroren nepvijgen uit de mallen.
  • Spuit er meteen een laagje roze veloursspray op en bestrooi lichtjes met rode bietenpoeder.
  • Werk af met een blaadje Shisso Purple®.

Notities

Mijn Russian Tale 30 mal kocht ik bij A La Tarte.
Trefwoord foie gras, kerst, kerstmenu, kerstmenu 2023, Maison Edouard Artzner, nepvijg, vijgen, vijgenkonfijt