Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Nepvijg met foie gras en vijgen
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Borrelhapje
Keuken
Frans
Porties
8
stuks
Equipment
1 Russian Tale 30 mal*
1 Blender
Ingrediënten
Voor de foie gras mousse:
100
g
foie gras
(zie in mijn intro welke ik gebruikte)
100
g
melk
5
g
gelatineblaadjes
1
el
miso
Zout
Szechuanpeper
Voor de gekaramelliseerde vijgen:
300
g
verse vijgen
50
g
bruine suiker
50
g
porto
Gember
Limoen
Voor de afwerking:
Roze veloursspray
Rode bietenpoeder
Shisso Purple®
Instructies
Voor de foie gras mousse:
Week de gelatine in een ruime hoeveelheid koud water.
Warm de melk op en los er de uitgeknepen gelatine in op.
Mix alle ingrediënten in een blender.
Doe het mengsel in de mallen en zet ca. 15 min in de koelkast. Spuit nu de gekaramelliseerde vijgen (zie hieronder) voorzichtig in de mousse.
Laat 3 uur opstijven in de vriezer.
Voor de gekaramelliseerde vijgen:
Doe de gewassen vijgen, suiker en porto, een klein stukje geschilde gember en de schil van de limoen in een steelpan. Laat 40 min sudderen.
Verwijder de gember en limoen en laat afkoelen. Doe dan in een spuitzak met een klein spuitmondje.
Afwerking:
Haal de diepgevroren nepvijgen uit de mallen.
Spuit er meteen een laagje roze veloursspray op en bestrooi lichtjes met rode bietenpoeder.
Werk af met een blaadje Shisso Purple®.
Notities
Mijn Russian Tale 30 mal kocht ik bij
A La Tarte
.
Trefwoord
foie gras, kerst, kerstmenu, kerstmenu 2023, Maison Edouard Artzner, nepvijg, vijgen, vijgenkonfijt