Verwarm de oven voor op 180° C.
Verwarm de boter in een steelpan tot 155° C om een beurre noisette te bekomen.
Zeef de beurre noisette door een fijne zeef. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Zeef het amandelpoeder, de poedersuiker, de bloem en de cacao in een mengkom.
Klop om te combineren.
Klop de eiwitten door het poedermengsel.
Spatel geleidelijk de afgekoelde hazelnootboter erdoor.
Kies bij voorkeur mini siliconen savarinvormpjes om financiers te krijgen met een holte aan de bovenkant. Plaats ze op een ovenvaste plaat. Vet de vormpjes in. Vul elk vormpje met een spuitzak voor driekwart.
Plaats 5 min in de oven. Zet de temperatuur op 175° C en bak nog 10 min verder.
Haal de financiers uit de oven, haal ze meteen uit de vormpjes en laat afkoelen op een rooster.
Pocheer de praliné-choco in de holte van elke Financier.
Leg een amandel in het midden.