Ga terug
Krokante banaan, gado gado, cashew

Krokante banaan, gado gado, cashew

Gang Borrelhapje
Keuken Indonesisch

Equipment

  • 1 Mandoline

Ingrediënten
  

Voor de krokante banaan:

  • 1 bakbanaan

Voor de gado gado:

  • 125 ml melk
  • 5 el pindakaas (die maakte ik zelf!)
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek

Voor de afwerking:

  • 1 lenteui, in schuine ringen versneden
  • Enkele (gerookte) cashewnoten

Instructies
 

Voor de krokante banaan:

  • Verhit olie tot 140° C.
  • Snijd de bakbanaan met een mandoline in flinterdunne repen.
  • Bak de repen banaan krokant in de hete olie. Dit gaat heel snel.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.

Voor de gado gado:

  • Meng de melk met de pindakaas, ketjap manis en de sambal in een pannetje. Breng al roerend aan de kook tot er een saus ontstaat. Voeg indien nodig wat extra water toe als de saus te dik is.
  • Schep de gado gado in een spuitzak.

Afwerking:

  • Spuit enkele toefjes gado gado op de krokante banaan.
  • Schik er een ring lente-ui tegen en leg er een cashewnoot op.
Trefwoord bakbanaan, banaan, cashew, cashewnoten, gado gado, lenteui