Ga terug
Caprese 3.0

Caprese 3.0

4 van 3 stemmen
Gang Borrelhapje
Keuken Italiaans
Porties 6 stuks

Ingrediënten
  

Voor het "tomaatje":

  • 1 burrata
  • 10 g basilicumolie
  • 500 ml water
  • 100 g Pomo & Legumi van Elvea* (met tomatenpuree lukt het ook)
  • 10 g Kappa (of Vegetal)

Voor het blauwe kaaskrokantje:

  • 100 g 00 bloem
  • 70 g harde blauwe kaas, geraspt
  • 85 g boter
  • 25 g ei

Instructies
 

Voor het "tomaatje":

  • Mix de burrata met zout en basilicumolie.
  • Doe het mengsel in een spuitzak en vul er kleine bolvormige mallen mee.
  • Laat invriezen.
  • Doe ondertussen in een steelpan het water, de Pomo & Legumi en de kappa.
  • Breng aan de kook en laat iets afkoelen.
  • Haal de diepgevroren burrataballetjes uit de mal en dip ze met een tandenstoker in het tomatenglazuur.
  • Laat ontdooien in de koelkast. 

Voor het blauwe kaaskrokantje:

  • Mix in een staande mixer met de vlinder de boter, bloem en blauwe kaas tot een zandachtig mengsel. Voeg dan het ei toe en meng tot een glad mengsel.
  • Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ca. 4 mm en snijd er rondjes van 3 cm uit. Bak ze op 180° C in een oven op boven- en onderwarmte tot ze goudbruin zijn.

Afwerking:

  • Werk de ontdooide tomatenballetjes af met een tomatensteeltje en serveer ze op een kaaskrokantje.

Notities

*Pomo & Legumi is tomatenconcentraat verrijkt met groenten in een kuipje. Je kan het ook vervangen door het traditionele tomatenconcentraat.
Trefwoord aperitiefhapje, basilicum, blauwe kaas, burrata, Elvea, hapje, kaaskoekje, kerstomaatjes, tomaat