100gPomo & Legumi van Elvea*(met tomatenpuree lukt het ook)
10gKappa(of Vegetal)
Voor het blauwe kaaskrokantje:
100g00 bloem
70gharde blauwe kaas,geraspt
85gboter
25gei
Instructies
Voor het "tomaatje":
Mix de burrata met zout en basilicumolie.
Doe het mengsel in een spuitzak en vul er kleine bolvormige mallen mee.
Laat invriezen.
Doe ondertussen in een steelpan het water, de Pomo & Legumi en de kappa.
Breng aan de kook en laat iets afkoelen.
Haal de diepgevroren burrataballetjes uit de mal en dip ze met een tandenstoker in het tomatenglazuur.
Laat ontdooien in de koelkast.
Voor het blauwe kaaskrokantje:
Mix in een staande mixer met de vlinder de boter, bloem en blauwe kaas tot een zandachtig mengsel. Voeg dan het ei toe en meng tot een glad mengsel.
Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ca. 4 mm en snijd er rondjes van 3 cm uit. Bak ze op 180° C in een oven op boven- en onderwarmte tot ze goudbruin zijn.
Afwerking:
Werk de ontdooide tomatenballetjes af met een tomatensteeltje en serveer ze op een kaaskrokantje.
Notities
*Pomo & Legumi is tomatenconcentraat verrijkt met groenten in een kuipje. Je kan het ook vervangen door het traditionele tomatenconcentraat.