Ga terug
Aardbei en asperge dessert met yoghurt espuma en jasmijn-ijs

Aardbei en asperge dessert met yoghurt espuma en jasmijn-ijs

Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 Ijsmachine
  • 1 Espumafles

Ingrediënten
  

Voor de gekaramelliseerde aardbeien en asperges:

  • 500 g aardbeien
  • 100 g poedersuiker
  • 2 asperges
  • Boter

Voor het jasmijn-ijs:

  • 4 eidooiers
  • 112 g suiker
  • 250 ml room
  • 12 g jasmijnthee
  • 250 ml melk

Voor de espuma van yoghurt:

  • 250 g volle yoghurt
  • 75 g suiker
  • 1/2 limoen
  • 25 g Pro Espuma
  • 10 g munt
  • Zwarte peper

Voor de afwerking:

  • Atsina Cress®
  • Eetbare bloemblaadjes

Instructies
 

Voor de gekaramelliseerde aardbeien en asperges:

  • Snijd de aardbeien in stukjes. Schil de asperges en snijd ze eveneens in stukjes.
  • Bak de asperges kort op in boter en voeg vervolgens de aardbeien toe.
  • Karamelliseer met de bloemsuiker.

Voor het jasmijn-ijs:

  • Verwarm de room en de melk.
  • Laat hierin de jasmijnthee trekken.
  • Meng de eidooiers met de suiker.
  • Zeef het geinfuseerde melk- en roommengsel bij de dooiers.
  • Doe het mengsel terug in de kookpot en laat op een zacht vuurtje dikken tot een crème anglaise (82° C). Laat afkoelen (bij voorkeur een volledige nacht).
  • Draai af in een sorbetière.

Voor de espuma van yoghurt:

  • Meng de yoghurt, suiker, peper, fijngesneden munt en de zeste en het sap van de limoen.
  • Laat dit mengsel een half uurtje staan zodat de smaken kunnen infuseren.
  • Zeef de stukjes eruit en meng met de Pro Espuma.
  • Doe in de espumafles en draai er 2 slagroom patronen op.

Afwerking:

  • Doe de asperges en de aardbeien in een diep bordje.
  • Leg hierop een quenelle van het ijs en spuit er een flinke toef espuma bij.
  • Werk af met eetbare bloemblaadjes en Atsina Cress®.
Trefwoord aardbeien, asperges, espuma, gekaramelliseerde aardbeien, jasmijn-ijs, jasmijnthee, roomijs, yoghurt, yoghurt espuma