Snijd de aardbeien in stukjes. Schil de asperges en snijd ze eveneens in stukjes.
Bak de asperges kort op in boter en voeg vervolgens de aardbeien toe.
Karamelliseer met de bloemsuiker.
Voor het jasmijn-ijs:
Verwarm de room en de melk.
Laat hierin de jasmijnthee trekken.
Meng de eidooiers met de suiker.
Zeef het geinfuseerde melk- en roommengsel bij de dooiers.
Doe het mengsel terug in de kookpot en laat op een zacht vuurtje dikken tot een crème anglaise (82° C). Laat afkoelen (bij voorkeur een volledige nacht).
Draai af in een sorbetière.
Voor de espuma van yoghurt:
Meng de yoghurt, suiker, peper, fijngesneden munt en de zeste en het sap van de limoen.
Laat dit mengsel een half uurtje staan zodat de smaken kunnen infuseren.
Zeef de stukjes eruit en meng met de Pro Espuma.
Doe in de espumafles en draai er 2 slagroom patronen op.
Afwerking:
Doe de asperges en de aardbeien in een diep bordje.
Leg hierop een quenelle van het ijs en spuit er een flinke toef espuma bij.
Werk af met eetbare bloemblaadjes en Atsina Cress®.