Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Asperges met waterkerssoep en gerookte paling
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Soep
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
Voor de asperges:
16
witte asperges
Fijngesneden bieslook
Olijfolie
Peper en zout
Voor de waterkerssoep:
2
bosjes
waterkers
100
g
ui,
fijngesnipperd
125
g
bleekselderij,
fijngesneden
80
g
wit van prei,
fijngesneden
250
g
bintjes,
geschild en in stukken gesneden
300
g
groentebouillon
150
g
gespoelde spinazie
Voor de broodkorstjes:
3
sneden
toastbrood,
in croutons gesneden
40
g
boter
Voor de afwerking:
200
g
gerookte paling,
in balkjes gesneden
Enkele
blaadjes
postelein
(ik gebruikte Oost-Indische kers)
Mascarpone
Instructies
Voor de asperges:
Schil de asperges en snijd 2-3 cm af aan de onderzijde.
Kook 2 liter water met het zout, de aspergeschillen en de restdelen.
Verwijder de aspergeschillen en de restdelen, breng het water weer aan de kook.
Voeg de asperges toe. Wanneer het water opnieuw kookt, haal je de pan van het vuur.
Laat de asperges in het hete water afkoelen tot gebruik.
Snij ze fijn en vermeng met olijfolie, peper, zout en fijngesneden bieslook.
Voor de waterkerssoep:
Snij de stelen van de waterkers en hou ze apart.
Stoof de ui en prei aan (zonder te kleuren) in bruisende boter, voeg selder, aardappelen en de waterkersstelen toe.
Bevochtig met de groentebouillon en kook 15 min.
Voeg de laatste 5 min de spinazie en waterkers toe.
Mix heel fijn en breng op smaak met peper en zout.
Voor de broodkorstjes:
Bak de croutons goudgeel in de boter en breng op smaak met peper en zout.
Afwerking:
Schik de asperges rond een ring op een koud bord.
Werk de cirkel af met paling, blaadjes postelein en enkele broodkorstjes.
Lepel de (warme of koude) soep in het midden.
Ik spoot ook nog toefjes mascarpone, gekruid met peper en zout en losser gemaakt met wat room, op de rand.
Trefwoord
asperges, gerookte paling, waterkers, waterkerssoep, witte asperges