Ga terug
Gepocheerde tarbot met asperges, kaviaar en zilte plantjes

Gepocheerde tarbot met asperges, kaviaar en zilte plantjes

Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 1 tarbot, gefileerd en geportioneerd
  • 1 blikje kaviaar (30 g)

Voor de viscrème:

  • 100 g sjalot
  • 1/2 venkel
  • 25 g Pernod
  • 500 g witte wijn
  • 250 g visfumet
  • 750 g room
  • Roomboter

Voor de asperges,

  • 16 asperges
  • 12 g zout

Voor de zilte plantjes:

  • Oesterblad
  • Zeekraal
  • Salty Fingers
  • Sea Fennel
  • Arbequina olijfolie

Instructies
 

Voor de asperges:

  • Schil de asperges en snijd 2-3 cm af aan de onderzijde.
  • Kook 2 liter water met het zout, de aspergeschillen en de restdelen.
  • Verwijder de aspergeschillen en de restdelen, breng het water weer aan de kook.
  • Voeg de asperges toe. Wanneer het water opnieuw kookt, haal je de pan van het vuur. Laat de asperges in het hete water afkoelen tot gebruik.

Voor de saus:

  • Warm de witte wijn, snijd de sjalot en het venkelwit, voeg deze toe aan de wijn.
  • Voeg de visbouillon toe, laat het geheel inkoken.
  • Voeg de room en Pernod toe, roer het geheel goed door.
  • Zeef, laat inkoken, kruid naar smaak met witte peper en zout.
  • Pocheer de porties tarbot gedurende enkele minuten in deze vissaus.
  • Fruit het oesterblad en de zeekraal kort aan in olijfolie.
  • Maak de Salty Fingers en Sea Fennel aan met Arbequina Olijfolie.

Afwerking:

  • Halveer de asperges in de breedte, waardoor ze mooi op het bord blijven liggen.
  • Leg de asperges tegen elkaar aan, snijd aan de onderzijde van de asperges ongeveer 3 cm. af.
  • Schuif een groot mes onder de rij asperges, plaats de rij asperges in het midden van het bord.
  • Monteer de saus met de koude roomboter, maak daarbij gebruik van een staafmixer.
  • Plaats de tarbot op de asperges.
  • Roer de kaviaar zacht en kort door de warme saus en dresseer deze rijkelijk over de tarbot en asperges.
  • Dresseer de warme zeegroenten op het gerecht.
  • Maak het gerecht af met de in de Arbequina gemende Salty Fingers en Sea Fennel.
Trefwoord asperges, kaviaar, oesterblad, pocheren, salty fingers, sea fennel, tarbot, witte asperges, witte wijnsaus, zeekraal