Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Gepocheerde tarbot met asperges, kaviaar en zilte plantjes
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Hoofdgerecht
Porties
4
personen
Equipment
1 Staafmixer
Ingrediënten
1
tarbot,
gefileerd en geportioneerd
1
blikje
kaviaar
(30 g)
Voor de viscrème:
100
g
sjalot
1/2
venkel
25
g
Pernod
500
g
witte wijn
250
g
visfumet
750
g
room
Roomboter
Voor de asperges,
16
asperges
12
g
zout
Voor de zilte plantjes:
Oesterblad
Zeekraal
Salty Fingers
Sea Fennel
Arbequina olijfolie
Instructies
Voor de asperges:
Schil de asperges en snijd 2-3 cm af aan de onderzijde.
Kook 2 liter water met het zout, de aspergeschillen en de restdelen.
Verwijder de aspergeschillen en de restdelen, breng het water weer aan de kook.
Voeg de asperges toe. Wanneer het water opnieuw kookt, haal je de pan van het vuur. Laat de asperges in het hete water afkoelen tot gebruik.
Voor de saus:
Warm de witte wijn, snijd de sjalot en het venkelwit, voeg deze toe aan de wijn.
Voeg de visbouillon toe, laat het geheel inkoken.
Voeg de room en Pernod toe, roer het geheel goed door.
Zeef, laat inkoken, kruid naar smaak met witte peper en zout.
Pocheer de porties tarbot gedurende enkele minuten in deze vissaus.
Fruit het oesterblad en de zeekraal kort aan in olijfolie.
Maak de Salty Fingers en Sea Fennel aan met Arbequina Olijfolie.
Afwerking:
Halveer de asperges in de breedte, waardoor ze mooi op het bord blijven liggen.
Leg de asperges tegen elkaar aan, snijd aan de onderzijde van de asperges ongeveer 3 cm. af.
Schuif een groot mes onder de rij asperges, plaats de rij asperges in het midden van het bord.
Monteer de saus met de koude roomboter, maak daarbij gebruik van een staafmixer.
Plaats de tarbot op de asperges.
Roer de kaviaar zacht en kort door de warme saus en dresseer deze rijkelijk over de tarbot en asperges.
Dresseer de warme zeegroenten op het gerecht.
Maak het gerecht af met de in de Arbequina gemende Salty Fingers en Sea Fennel.
Trefwoord
asperges, kaviaar, oesterblad, pocheren, salty fingers, sea fennel, tarbot, witte asperges, witte wijnsaus, zeekraal