1 Wafelijzer met speciale bakplaat voor gevulde wafels
Ingrediënten
Voor de wafels:
500gbloem
130gsuiker
1ei
1snufjezout
1snufjekaneelpoeder
125mlwater
200gboter,zacht, in blokjes gesneden
21gverse gist
Voor de appel-frambozencompote:
510gappels(Jonagold)
250gframbozen
70gsuiker
1elmaïzena
Voor de afwerking:
Losgeklopte eidooier
Suiker
Instructies
Voor de wafels:
Meng de bloem, de suiker, het zout en het kaneelpoeder in de kom van je staande mixer.
Los de gist op in lauw water. Meng goed en giet bij het mengsel.
Voeg het ei toe. Meng met de vlinder of de kneedhaak.
Voeg geleidelijk de in blokjes gesneden zachte boter toe.
Wanneer het deeg een mooie bal vormt, bedek die dan met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen.
Voor de appel-frambozencompote:
Verwijder het klokhuis van de appels en snijd ze in stukjes. Je mag de schil eraan laten.
Doe de appelstukjes samen met de frambozen en de suiker in een kookpot.
Kook gedurende 20 à 30 min tot een compote.
Laat de compote afkoelen en roer er tot slot 1 el maïzena door.
Afwerking:
Weeg 10 deegstukken af van ca. 100 g.
Rol die met een deegrol uit tot een rechthoek van 18 x 15 cm. (Dit is voor een FriFri wafelijzer. Pas deze afmetingen aan aan jouw toestel).
Bedek de helft van de deeglap met 2 el compote waarbij je de rand vrijlaat.
Bestrijk de randen met losklopte eidooier en vouw de 2de helft van het deeg over de compote dicht. Zorg ervoor dat je de randen goed aandrukt zodat er geen compote uitloopt tijdens het bakken.
Bestrooi de wafels lichtjes met suiker (hierdoor gaan ze mooi karamelliseren en krokant worden).
Bak de wafels gedurende ca. 3 à 4 min, tot ze mooi goudbruin zien.